Sabıkalı gençler dehşet saçtı

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde birçok suçtan sabıkalı 2 genç, bindikleri motosikletin ruhsatını soran trafik polislerine saldırarak, kendilerine bıçakla zarar verdi. Yaralı halde kaçmaya çalışan şüpheliyle polisler arasında kovalamaca yaşandı.

Alınan bilgiye göre olay, İskenderun'un en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi'nde meydana geldi. Motosikletler üzerinde uygulama yapan trafik polisleri, şüpheli gördükleri 31 TH 976 plakalı motosikleti durdurdu. Motosikletin üzerindeki Soner S. (19) ve İzzet O. (26), motosikletin ruhsatını ve kimliklerini soran polislere zorluk çıkardı. Ruhsat ve kimliklerini vermek istemeyen şahıslar, polislere saldırdı. Şahıslar, daha sonra üzerlerinde taşıdıkları bıçaklarla kendilerine zarar verdi.
Olay yerine gelen takviye ekiplerin yardımıyla güçlükle kelepçelenen İzzet O. gözaltına alınırken, "Polis yok, devlet yok. Plakalı motosikletimize el koyuyorlar" diye bağırdı.

Reklam
Reklam

Kendine bıçakla zarar veren Soner S. ise, yaralı halde uzun süre ambulansın gelmesini bekledi. Vatandaşlar, kan kaybeden yaralıya başına su dökerek müdahale etti.
Trafiğin tamamen tıkandığı Şehit Pamir Caddesi'nde yaşanan kargaşayı fırsat bilen Soner S, 2 arkadaşının yardımıyla kaçmaya başladı. Ellerinde coplarla şahısları kovalayan polis, şahısları 2 cadde ileride yakalamayı başardı. Yaralanan ve sürekli kan kaybeden Soner S, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haklarında "Devlet malına zarar vermek, görevli memura mukavemet" suçlarından soruşturma başlatılan Soner S. ve İzzet O.'nun, hırsızlık ve adam yaralama gibi suçlardan 15'e yakın sabıkaları bulunduğu, geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıktıkları öğrenildi.