Sabotaja uğradığı iddia edilen geminin kaptanı Gazze yolculuğun da ısrarlı

İsrail ablukasına karşı oluşturulan Özgürlük Filosu'na katılmak üzere Fethiye’nin Göcek beldesinde demirli bulunduğu sırada sabotaja...

İsrail ablukasına karşı oluşturulan Özgürlük Filosu'na katılmak üzere Fethiye’nin Göcek beldesinde demirli bulunduğu sırada sabotaja uğradığı iddia edilen İrlanda bandıralı MV Saoirse gemisinin bakımı sürüyor.
Pervane şaftı kırılan ve Göcek’te özel bir limanda onarımı devam eden geminin İrlandalı kaptanı Shane Dillon, insani yardımların öyle ya da böyle bir şekilde Gazze’ye ulaştırılacağını açıkladı.
Yunanistan’da bulunan Özgürlük Filosu'na katılmak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinden yola çıkmaya hazırlanan İrlanda bandıralı MV Saoirse isimli gemiye İsrail tarafından sabotaj düzenlendiği iddia edildi. Pazartesi günü Göcek’ten hareket etmek üzereyken fark edilen arızanın geminin pervane şaftının kırılmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi. Pire Limanı'nda bekleyen Özgürlük Filosu gemilerinden İsveç bandıralı Juliano ile Perama'da demirleyen Rainbow'da geçtiğimiz hafta saldırıya uğraması gemiye sabotaj iddialarını güçlendiriyor. İsrail’in sabotajına uğradığı iddia edilen MV Saoirse, Göcek beldesinde özel bir limana çekilerek bakıma alındı. Liman yetkilileri 3 gün önce kendilerine gelen geminin 10 gün içerisinde tamiratının bitirileceğini açıkladı. Liman yetkilileri ayrıca bu tür arızalanmalarla sık sık karşılaştıklarını ifade ederken, sabotaj iddiaları ile ilgili konuşmaktan çekindi.

Reklam
Reklam

“İNSANİ YARDIMLAR İLLAKİ GAZZE’YE GÖTÜRÜLECEK”
Öte yandan Gazze’ye ilaç ve yiyecek maddelerinden oluşan insani yardım malzemesi götürmek isterken Göcek’te pervane şaftı kırılan MV Saoirse isimli geminin kaptanı gazetecilere açıklamalarda bulundu. İrlandalı kaptan Shane Dillon, içerisinde 9 ülkeden 22 gönüllünün bulunduğu gemilerinin pazartesi günü Özgürlük Filosu’na katılmak üzere Yunanistan’a yola çıkmak için Göcek’te hazır beklediğini söyledi. Her şey normal giderken geminin arızalandığını yapılan incelemenin ardından geminin pervane şaftının kırıldığını gördüklerini anlatan Dillon, olayın sabotaj olup olmadığı konusunda konuşmama kararı aldıklarını ifade etti.
Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen insani yardımların Gazze’ye illaki götürüleceğini anlatan İrlandalı kaptan Shane Dillon, “Bu tekne ile olmazsa başka bir tekneyle yola devam edeceğiz. Ama insani yardımları Gazze’ye ulaştıracağız. Şimdi geminin onarımını bekliyoruz. Duruma göre karar vereceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz