"Sabunun Kalitesini Tadarak Anlıyorlar"

GAZİANTEP (AA) - ORHAN ÇİÇEK - İRFAN AYDOĞDU - Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor.

Patenti alınacak Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise 1960'a kadar Türkiye'nin sabun ihtiyacının yüzde 90'ının ilçeden karşılandığını belirtti. Sonraki yıllarda bu oranın tüketici talepleri ve teknolojik ürünlere bağlı olarak gerilediğini vurgulayan Özyurt, şöyle konuştu: "Son zamanlardaki çalışmalarda ciddi mesafe alındı. Oda olarak yaptığımız çalışmalar ve sabun imalatçılarının teknolojik ve kurumsal yaklaşımlarıyla, Nizip sabununu hakettiği yere çıkarmaya çalışıyoruz. Odamız bünyesinde sabunun analizini yapacak laboratuvar oluşturduk. Buradan 'olur' aldıktan sonra Nizip sabunu tüketiciye ulaştırılacak. Türk Patent Enstitüsü'ne de Nizip sabunu logosu oluşturarak müracaat ettik. Nizip sabununun patentini almak için de çalışmalara başladık." Nizip sabununun tanıtımı için yurt içi ve dışındaki uluslararası fuarlara katıldıklarını hatırlatan Özyurt, Nizip sabununun hak ettiği değere ulaşacağına inandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: