Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekim operasyonunda saç dökülmesinin yaşandığı bölgeye transfer edilen dokulara greft denir.

Bunlar ekilmek üzere hazırlanan saç kökleridir. Hastanın saçları ne kadar seyrek ise alınabilecek saç kökü sayısı da ona göre az olur. Saç ekim işleminin başarısı alınabilecek kıl kökü sayısı ile doğru orantılıdır. Bu işlem sırasında en çok dikkat edilmesi gereken konu, kıl kökünün alındığı bölgede seyrekliğe neden olmayacak şekilde operasyonun gerçekleştirilmesidir. Kellik tedavisi yapmak isterken diğer bölgede benzer bir soruna yol açmamaya dikkat etmektir.

Saç ekiminde alınacak kök sayısı kullanılan tekniğe göre farklılık gösterir. FUT tekniğinde topluca 2000 ile 3000 arasında greft alınabilir. FUE tekniği ise 3000 ile 4500 arasında saç kökü tek tek alınarak yine tek tek ekilir. FUE tekniğinde bu işlem ortalama 7-8 saat sürebilirken FUT tekniğinde işlemin birkaç seans tekrarlanması gerekebilir.

Reklam
Reklam

Saç ekim işleminin başarısı doğal görünümü ile doğru orantılıdır. Saç ekim işlemi yapıldığı belli olan ve yapay bir görünüm sergileyen saçlar hastanın üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Ekilen saçın doğal durmasını sağlayan en önemli faktör saç çizgisi, saçın doğal çıkış yönü ve yüz ile uyumlu olmasıdır. Ekim işleminden önce saçın çıkış yönü iyice incelenmeli ve ona göre tasarım yapılması gerekir.

Bu işlemin en önemli aşamalarından birisi saç köklerinin alınırken zarar görmemesini sağlamaktır. Bu yüzden bu işlemin; alanında uzman ve tecrübeli bir ekip, tam donanımlı ve hijyen kurallarıyla uyumlu bir klinik ya da hastanede gerçekleştirilmesi gerekir.

Saç ekiminde oluşabilecek hataların sonradan telafi edilmesi ekim işleminin kendisinden çok daha zordur. Saç ekim operasyonu kalıcı bir operasyon olduğundan saç ekim işleminde her türlü detayın dikkatlice hesaplanması gerekir.

Saç ekimi aşamasından sonra hasta için oldukça zor geçen bir bekleme süresi başlar. Hasta saç ekim işleminin sonuçlarını hemen almak için sabırsızlanmaya başlar. Fakat kişinin yeni saçlarına kavuşması için saç ekim işleminin üzerinden birkaç ay geçmesi gerekir.

Reklam
Reklam

Ameliyat sonrasında iyileşme süresi saç ekim tekniğinin türüne göre değişiklik gösterir. Ameliyattan sonra doktorunuzun size vereceği önerilere tam olarak uymanız çok önemlidir. Saç ekim işleminden sonraki bekleme süresi hastalarda büyük sabırsızlık yaratabilir. Kelliğin ardından bir kez daha dökülmeyecek sağlıkta saçlara kavuşma fikri bekleme süresinin daha kolay geçmesine yardımcı olacaktır.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

http://www.hairneva.com

hairinstagram takip: hairneva

facebook: hairneva