Saçları Uzatmanın Hızlı Yolu: Kaynak

Kaynak ünlülerin kırmızı halı üzerinde daha çekici ve seksi bir görünüm kazanmak için en önemli destekleriydi.

Isadora Dunne
Kaynak ünlülerin kırmızı halı üzerinde daha çekici ve seksi bir görünüm kazanmak için en önemli destekleriydi. Ancak her gün daha fazla salon kaynak imkanı sunduğu için şimdi herkes uzun saçlara sahip olabilir. Patricia Field’dan Ayumi Mitsuishi bu trendi sizin için ise yarar hale getirmenin bir çok yolu olduğunu söylüyor.

Anında “uzayan” kaküller: Eğer sizin de kakülleriniz uzamış ve gözlerinize girdiği ama kulak arkasına atılacak kadar da uzun olmadığı kullanışsız noktada iseler, birkaç tutam kaynak kulaklarınızın üzerine gelecek şekilde kullanılabilir ve huzursuz eden saç uzama evresi böylece kolaylaştırılabilir.

Reklam
Reklam

Doğal görünümlü röfleler ekleyin: saçlarınızı kurutup zarar vermeden geçici röfle ya da gölgeler eklemek istiyorsanız, kaynak uzmanınız sizi en fazla öne çıkaracak, güneş sarısından doğal sarışına kadar ya da koyu kumraldan sizin doğal kızıl tonlarınızı birleştirebilir. Kahverengi saçlara onları en iyi aydınlatacak mükemmel kehribar gölgeler yapılabilir.

Hayali ve havari röfleler ekleyin: Eğer mor meç, pembe perçemler ya da başınızın üzerinde gök mavisi bant seviyorsanız, bunları saçlarınızın bir teline bile zarar vermeden ya da daha sonra pişman olacağınız hiçbir şey yapmadan gerçekleştirebilirsiniz.

“En vahşi hayallerinize kadar uzatın”: Saçlarınızı 28 inç e kadar uzatabilirsiniz. Saatler önce mütevazi kısa saçlarınız varken birden gösterişli uzun akıcı saçlara kavuşun.

Mutsuz bir saç kesimini iyileştirin: yetenekli bir kaynak uzmanı, kendi saçlarınızla kurnazca harmanlayarak size işe yaramaz bir saç kesimini uzatmada yardım edebilir ve harikalar yaratabilir.

İnce saçları kalınlaştırın: Mitsuishi zayıf saçların alt kısımlarını kaynakla uzatılması onlara hem stil hem de hacim veriyor ve mükemmel sonuçlar elde ediyor.

Reklam
Reklam

Saçlarınızı kaybettikten ve kemoterapiden sonra hacim kazandırın: Saçların doğal saç uzayıncaya kadar size muhteşem bir görünüm vermesi ve kaynak yapılabilmesi için sadece 4 inç uzunluğunda olması yeterlidir. Eğer eşarbınızı artık yeni ve değişik şekillerde bağlayamıyor ya da peruk takmaktan sıkılıyorsanız, kaynak sizin için ideal çözüm olabilir.

İki Tip Kaynak
Bireysel Kaynak: Bu tip kaynak, düz, hafif dalgalı ya da ipeksi ince dokulu saçlar için idealdir. Bu ayrıca Mitsuishi’nin tercih ettiği metottur çünkü bireysel kaynak ona doğal saçlarla beraber hareket edecek şekilde kaynakları yerleştirme imkanı veriyor. Yerleştirme 20 (daha fazla ya da az) kaynağı birbirine örmeyi ve özellikle de doğal saçla birleştirmeyi gerektirir. Bundan sonra güçlü ama aynı zamanda ince bir lifle tabana bağlanarak sağlamlaştırılırlar. Bazı kuaförler yapışkan madde kullanabilirler ancak yapıştırıcı gerçek saçlara zarar verebilirler bu yüzden Mitsuishi sadece lif tercih ediyor.

Postişler: Bunlar bir grup kaynağın bir banda tutturulmuş halidir. (mini Hawaii hula etekleri gibi). Bireysel kaynaklardan daha hacimli ve ağırdırlar ve orta boy ve kalın yapılı saçlara hacim katmakta Çok iyidirler. Postişler kendi saçlarınızla oluşturulan “kordon” denen yatay bantlara dikilerek tutturulurlar. Postişler kendi saçlarınızın altında kafa derinize yatay şekilde uzanırlar.

Reklam
Reklam

Kalite ve fiyat: İyi kaynak her zaman müşteriye uydurulmalıdır. Aynı iyi bir saç kesiminde olduğu gibi, kaynak da önce seçilmeli; daha sonra, saçınızın uzunluğuna, yapısına, renk ve şekline göre olduğu gibi yüzünüzün yapısına, karakterinize, ihtiyaçlarınıza ve yaşam şeklinize göre uydurulmalıdır. Stil seçenekleri neredeyse sonsuzdur, ancak seçtiğiniz seklin size gittiğinden emin olmak istersiniz, çünkü kaynaklar beraber yaşayacağınız parçanız olurlar.

Kalite iyidir. En iyi sonuçlar genelde yüzde 100 insan saçı kullanılanlardadır ancak, kaygan yüzeyli çok düz ya da ipeksi saçlara uygulama yapılırken bazı kuaförler bir parça sentetik saç karıştırmayı tercih ederler, çünkü daha kalın yapısı düz saça daha kolay katılmasını sağlar.

Fiyatlar değişkendir. unutmayın, saçın hariçinde kaynak uygulaması teknik beceri ve mükemmel estetik duygusu barındıran ise yatkın parmaklar ister ve bu da ucuz olmayacaktır. Fiyat genellikle ne yaptırdığınıza, ne kadar karmaşık olduğuna, uygulama ve size uyumlulaştırma kısmının ne kadar zaman aldığına göre değişir. Size fiyatlar hakkında bir fikir vermek istersek, Mitsuishi 4 ila 6 bireysel kaynak aldığı müşterilerinden 40 ila 50 Dolar arası alıyor, ancak bütün bir kişinin saçlarının bireysel kaynak olması demek fiyat aralığını 500 dolara kadar taşır (ve saatler alır). diğer bir seçenek tek postişlerdir ve biri için Mitsuishi’nin fiyatı 150 dolar.

Reklam
Reklam

Ayumi Mitsuishi'den kaynak kullanma ipuçları
Kaynaklar size uydurulduktan ve yapıştırıldıktan sonra, esas itibariyle sizin saçınız olurlar – ancak çok nazik ve özel saçlardır, ne kadar dayanıklı olurlarsa olsunlar, onları sertçe çekmeyin. Kabartma önerilmez, kaynakların dağılması ve yerlerinden çıkması riski nedeniyle sert ürünlerden de uzak durmalısınız. Onlara özenli davranırsanız, üç ay kadar dayanacaklardır.

Şampuanlarken dikkatli bir şekilde parmaklarınızla dairesel hareketler yaparak kullanın ve saç diplerinizden uçlara doğru saçlarınızın yönünde ilerleyin.

Havluyla kurularken sert olmayın, sadece havluyla başınızı ovalayın.

Saç kremi, yağ ve serumlarını kaynakların birleşme yerlerinde kullanmayın çünkü bu ürünler kaynakların gevşemesine hatta kaymasına bile neden olabilirler. Ortalara ya da saç uçlarına krem sürebilirsiniz, sadece diplerden uzak dürün. (Eğer kaynaklar kısa ise, durulanmayan kremle kaplanmış parmaklarınızı kullanabilirsiniz.)

Reklam
Reklam

Taramadan önce örgü kaynakları parmaklarınızla açın, taradığında da yumuşak uçlu taradığınızdan emin olun.

Hırpalanmayı önlemek için uyurken ya da spor yaparken saçlarınız arkadan bağlayın.