Sadak: İşçilere alacaklarını 15 Aralık'tan sonra ödemeye başlayacağız

6111 sayılı Mahalli İdarelerin İhtiyaç Fazlası İşçilerin diğer kurumlara gönderilmesi kapsamında Siirt Belediyesi'nin 99 işçisi...

6111 sayılı Mahalli İdarelerin İhtiyaç Fazlası İşçilerin diğer kurumlara gönderilmesi kapsamında Siirt Belediyesi'nin 99 işçisi diğer kurumlara gönderildi. İşçiler alacakları için 3 gündür geldikleri belediyede Başkan Selim Sadak ile görüştü. Sadak, işçilerin eylemelerinde haklı olduğunu ifade ederek Belediye yönetimi olarak en erken 15 Aralıkta alacakları ödeme imkanları olduğunu söyledi.
Siirt Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve işçilerin katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 2 milyon 675 bin lira alacağı olan 99 işçinin alacaklarının Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından okunmasıyla başlayan toplantı daha sonra işçilerinin getirdiği öneri ve şikâyetler ile devam etti. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, belediyenin maddi imkânlarının şu anda işçilerin içeride bulunan alacaklarını tümüyle bir kerede ödenmesine imkân tanımadığını belirterek, ancak periyodik bir şekilde alacağı az olana az, alacağı çok olana çok şeklinde 15 Aralıktan sonra işçilere sosyal haklarının ödenmesine başlayacağını ve bu tarihten önce belediyenin giden işçilere ödeme yapmasına imkân olmadığını söyledi.
Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ise belediye bünyesinde çalışan ve başka kurumlara yasa gereği gönderilen işçilerin daha karlı çıktığı ifade ederek, örgüt ve sendika olarak istememelerine rağmen hükümet tarafından önümüze konulan sendikaları boşaltma ve bitirme yasası olan 6111 sayılı yasayı benimsemediklerini ve emekliliği gelemeyen işçilerinde bir şekilde zarar verdiğini söyledi. Son süreçle birlikte Siirt’te yasa gereği hızlı bir sürecin yaşandığını ifade eden Akınay, Siirt valiliğinin acil olarak konuyla ilgili kurulan komisyonu topladığını, sendikalar ve kurumlar ile paylaşılmadan bazı sorunların yaşandığını ve belediyenin önünde işçilerin hak için toplanması ve eylem yapmasının haklı bir mücadele konusu olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmalar ardından işçi ödeme şeklinin ve miktarının netleştirilmesi için 15 Kasım'da toplanılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz