Sadakataşı'ndan Sri Lanka'ya ramazan yardımı

Sadakataşı Derneği, "Paylaşmak bize yakışır" sloganıyla sürdürdüğü ramazan faaliyetleri kapsamında Sri Lanka'daki Müslümanlara kumanya ve yetimlere bayramlık elbise dağıttı

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, "Paylaşmak bize yakışır" sloganıyla sürdürdüğü ramazan faaliyetleri kapsamında Sri Lanka'daki Müslümanlara kumanya ve yetimlere bayramlık elbise dağıttı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile 21 ülkede "Paylaşmak bize yakışır" çağrısıyla ramazan çalışmalarını yürüten derneğin Sri Lanka'da gerçekleştirdiği yardımlarla bölge halkının yüzünü güldürdüğü belirtildi.

Uzak İslam coğrafyalarından Sri Lanka'da bulunan Watadeniya ve Puttalam bölgelerinde ramazan yardımlarını gerçekleştiren derneğin, ihtiyaç sahibi 300 aileye pirinç, soğan, sıvı yağ, hurma, şeker, çay ve tuzdan oluşan ramazan kumanyası dağıttığı ifade edilen açıklamada, dernek tarafından inşa edilen ve 240 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Halil Kantarcı Yetimhanesinde 600 kişiye iftar verildiği aktarıldı.

Reklam
Reklam

15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı'nın adı verilerek yaptırılan yetimhanede eğitim gören 125 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet dağıtıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dini kaynak bulmakta zorlanan halka 100 Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Derneğin ramazanda gerçekleştirdiği iftar organizasyonu, kumanya, bayramlık ve Kur'an-ı Kerim dağıtımının haricinde Şehit Halil Kantarcı Camisi'nin temeli atıldı. 2019’da açılacak cami 200 metrekarelik alana sahip ve 150 kişi kapasiteli olacak."

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kantarcı, caminin temel atma töreninde, Sri Lanka'da azınlık durumunda olan, maddi olarak geri kalmış Müslümanlar için yardım faaliyetlerini ramazan ayında da yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Kantarcı, Şehit Halil Kantarcı Camisi'nin temelini atarak bölgede yaşanan ibadethane bulma sıkıntısını da çözeceklerini aktardı.

Açıklamada, ramazan kampanyasına destek olmak isteyenlerin banka hesap numaralarına "www.sadakatasi.org.tr" internet adresinden ulaşabildiği belirtilerek, tüm GSM operatörlerinden de İFTAR yazıp 2989'a SMS göndererek kampanyaya katkıda bulunulabileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: