Saddam dinarları satılıyor

ANKARA (İHA) - Üzerinde Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in resmi bulunan son dinarlar, tüm dünyada internette açık artırma yolu ile satışa çıktı. Saddam Hüseyin'in devrilmesinin ardından yerini yeni dinarlara bırakan eski Irak dinarları, artık internetten satılmaya başlandı.

Türkiye'de www.gittigidiyor.com ve yurt dışında www.ebay.com adresli internet sitelerinden açık artırma yolu ile satılan dinarlara fazla ilgi gösterilmiyor. Türkiye'de 5'er dinardan oluşan 100 adet banknot 55 milyon liradan alıcı bulurken, yurt dışında 250 dinar 2.95 dolardan satılıyor. Açık artırmada, üzerinde Saddam'ın resmi olan son dinarlar için en fazla iki teklif verildi. Belli bir süre internetten alıcı bekleyecek olan dinarlar, başka teklif gelmezse son fiyattan satılacak.

Reklam
Reklam

Öte yandan üzerinde Saddam, yardımcıları ve komutanlarının fotoğrafları olan iskambil kağıtları da yine açık artırma yolu ile satılıyor. 'Ebay' isimli yabancı internet sitesinin 3.95 dolardan satışa sunduğu iskambil destesine bir kişi 5 dolarlık teklif verdi.