Saddam ve ekibi Irak yolunda

BAĞDAT (İHA) - Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in yeni Irak hükümetine teslimi dolayısıyla Irak'ta 1 günlük resmi tatil ilan edildi. Resmi tatil sebebiyle Bağdat sokaklarında adeta in-cin top oynuyor.

12 Aralık 2003 tarihinde Irak'ın Tikrit kenti yakınlarında bulunan Eldor çiftçiliğinde bir çukur içerisinde ABD askerleri tarafından yakalanan Saddam Hüseyin'in bugün yeni Irak hükümetine teslimi dolayısıyla resmi tatil ilan edildi.

Cadde ve sokakların boşaldığı Bağdat kentinde 1 günlük tatilin keyfini çıkaran Abdul Hamet Abdullah isimli Iraklı, Saddam Hüseyin'in yeni Irak hükümetine teslim edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Abdullah, "Bugünün anlamı çok büyük. Saddam Hüseyin'in yeni Irak hükümeti tarafından yargılanacağı haberi bizleri çok mutlu etti. Caddeler boş. Halk evinde 1 günlük tatilin keyfini çıkarıyor. Ben de bunlardan birisiyim. Yeni Irak hükümetine başarılar dilerim" dedi.

Reklam
Reklam

ABD askerleri tarafından yakalanan Irak eski lideri Saddam Hüseyin ile birlikte toplam 12 kişi, işledikleri suç dosyaları ile birlikte bugün yeni Irak hükümetine teslim edilecek. Teslim edilecekler arasında Taha Yasin Ramazan ve Tarık Aziz gibi önemli isimler de bulunuyor.