Sadece Doğan değil bütün medya incelendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapılan vergi incelemelerinde sadece Doğan Yayın Grubu’na ait şirketlerin incelenmediğini, medya sektörünün büyük çoğunluğunun incelemeye tabi tutulduğunu söyledi.

ANKARA (ANKA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün soru önergesine verdiği yanıtta yapılan vergi incelemelerinde sadece Doğan Yayın Grubu’na ait şirketlerin incelenmediğini, medya sektörünün büyük çoğunluğunun incelemeye tabi tutulduğunu belirterek, “Sadece bir grubun incelendiği, bu incelemenin siyasi düşünce ve taleple yapıldığı, denetimin siyasallaştığı yönündeki iddialar doğru olmayıp, hiçbir mükellefe, sektörü ve kişiye özel uygulama yapılmamıştır” dedi. Şimşek tüm denetim birimlerince 2008 yılında yapılan incelemeler sonucunda 113 bin 73 adet rapor düzenlendiğini, 78 milyon 838 milyon 889 bin 617 TL’lik matrahın incelendiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün Doğan Grubu’na kesilen vergi cezasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Vergi denetim elemanlarınca bugüne kadar bir mükellefe yazılan en büyük tutarın Doğan Grubu’na ait olmadığını kaydeden Bakan Şimşek,”Ayrıca Doğan Medya Grubu incelemeleri iki farklı ekip tarafından yürütülmüş olup, bu ekipte yer alan Gelirler Kontrolörlerinden yalnızca bir tanesi her iki ekipte de yer almıştır” dedi. Yapılan söz konusu vergi incelemelerinde sadece Doğan Yayın Grubu’na ait şirketlerin incelenmediğini belirten Şimşek, medya sektörünün büyük çoğunluğun incelemeye tabi tutulduğunu söyledi. Şimşek, “Bu itibarla sadece bir grubun incelendiği, bu incelemenin siyasi düşünce ve taleple yapıldığı, denetimin siyasallaştığı yönündeki iddialar doğru olmayıp, hiçbir mükellefe, sektörü veya kişiye özel uygulama yapılmamıştır” dedi.

Şimşek, tüm denetim birimlerince 2008 yılında yapılan incelemeler sonucunda 113 bin 73 adet rapor düzenlendiğini bildirdi. İncelenen matrahı 78 milyar 838 milyon 889 bin 618 TL olarak açıklayan Şimşek, “Bulunan matrah farkı ise 211 milyar 92 milyon 889 bin 340 TL olup, bu matrah farkı üzerinden 4 milyar 692 milyon 368 bin 482 TL vergi tarh edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam