SADEF 55 Üniversite Öğrencisine Burs Veriyor

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 6. Bölge Başkanlığı'nın burs verdiği öğrenci sayısının Samsun'un plakası olan 55'e ulaşması nedeniyle Samsunum1 gemisinde tören

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 6. Bölge Başkanlığı'nın burs verdiği öğrenci sayısının Samsun'un plakası olan 55'e ulaşması nedeniyle Samsunum1 gemisinde tören düzenlendi.

Törene AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, SADEF 6. Bölge Başkanı Köksal Akman ve dernet yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bir toplumda sivil toplum örgütlerinin varlığının önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Samsun'a katkı sağlayan SADEF'in çalışmalarını takip ettiklerini belirten Aksoy, "SADEF bizim en öncelikli konumuz olan eğitim konusunda ihtiyacı olan 55 ünivertise öğrencisine burs vermesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Eğitimde yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara sivil toplum örgütlerimizinde katkısı bulunması bizleri son derece mutlu ve memnum etmektedir" dedi.

Törende konuşan Milletvekili Demir ise, SADEF'in ilk projesi olan 55 öğrenciye burs verme hedefini gerçekleştirdiğini ifade etti.

SADEF'i kutlayan Demir, "Bu organizasyona katkı sağlayan herkesi kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu sayı daha da yukarı çıkacak. Eğitim öğretim konusundaki hassasiyetimizi somuta çevirecektir. Belki SADEF 6. Bölge Başkanlığı'nın organizasyonuyla gelecek yıllarda okul, derslik veya bir okulun ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımcı olmasını istiyoruz. Türkiye'de en büyük eksiklik bana göre ne sağlıkta ne istihdamda eğitimdedir. Eğitim olursa her şey çözülür buna inanıyorum"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yazıcıoğlu ise, sivil toplum kuruluşlarının dünya ve Türkiye'de çok büyük gelişme gösterdiğini kaydetti.

Sivil toplumun çok önemli olduğunu belirten Yazıcıoğlu, siyasetin bile bir araya getiremeyeceği şeyleri sivil toplum örgüttü temsilcilerinin getirdiğini kaydetti.

Muhabir: İlyas Gün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: