Sadık Engin'e son görev

ERZURUM (İHA) - Bu sabah saatlerinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Sadık Engin, ikindi namazında kılınan cenaze namazı sonrasında Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DAGC ÖNÜNDE TÖREN

Bu sabah geçirdiği rahatsız sonucunda hayatını kaybeden gazeteci Sadık Engin için üyesi olduğu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) önünde bir tören düzenlendi.

DAGC Yönetim Kurulu üyeleri, gazeteciler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu ve Engin'in ailesi ile arkadaşlarının katıldığı törende, DAGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esalettin Gül bir konuşma yaptı. Sadık Engin'in Erzurum'a hizmet aşkıyla dolu bir yaşamı bugün itibariyle geride bıraktığını belirten Gül, "Çok başarılı, heyecanlı ve Erzurum'a hizmet etmek için elinden geleni yapan bir meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Sevmek, sevilmek güzel de, şu ayrılık olmasa. Ama bu ayrılığı hepimiz yaşayacağız. Sadık kardeşimiz, aramızdan çok erken ayrıldığı için üzüntümüz çok daha fazla. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Ani ölümü ile sevenlerini yasa boğan Sadık Engin ile 20 yıl aralıksız çalışan, mesai arkadaşı Cahit Hınıslıoğlu ise "Kardeşimi, her şeyimi kaybettim" dedi. Sadık Engin ile birçok acıyı, mutluluğu birlikte paylaştıklarını ifade eden Hınıslıoğlu, "Acımız çok büyük. Şakaları, gülen yüzü ile hep hatırlayacağımız Sadık Engin, bu diyardan hoş bir seda bırakarak ayrıldı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Engin'in cenazesi, Gürcükapı Camisi'ne götürüldü.
Gürcükapı Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, DAGC Yönetim Kurulu Üyeleri, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler, Erzurumspor eski Başkanlarından Hamza Cimilli, Cemal Polat, spor camiasından teknik direktörler, kulüp başkanları , aile büyükleri ve yakınları katıldı.

Cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan Engin'in cenazesi araca konularak Abdurrahman Gazi Mezarlığı'na götürüldü. Engin'in cenazesi burada, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar yayınladığı mesajla başsağlığı diledi. Çintimar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Basınımızın emektar gazetecilerinden Sadık Engin hakkın rahmetine kavuştu. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm basınımıza ve spor camiasına başsağlığı , merhuma Alllah'dan rahmet dilerim"