Sadr Grubundan ABD askerine yalanlama

BAĞDAT (İHA) - Dün ABD güçlerinin Irak'ın güneyindeki Divaniye kentinde çıkan çatışmada 30 milisi öldürdüğü ile ilgili ABD karargahı tarafından yapılan açıklamalara bugün Sadr grubunun parlamentodaki temsilcilerinden yalanlama geldi.

Amerika ordu yetkililerin dün ülkenin güneyindeki Divaniye kentinde Şii milislerle meydana gelen çatışmada "30 isyancının" öldürüldüğü yönündeki açıklamalarının "asılsız" olduğu vurgulandı.

Şii lider Mukteda El Sadr'ın parlamentoda temsilci unsurunu oluşturan meclis grubunun sözcüsü Divaniye Milletvekili Ali El Mayyali bugün Irak parlamentosunda gazetecilere verdiği mülakatta Sadr güçleriyle ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

"Amerikan ordusu Irak genelinde fitne çıkarmaya devam ediyor" diyen parti sözcüsü Mayyali, "Sadr güçleri Amerikan askerleri kente girdiği için silahlı çatışmada bulundu. Ancak iddia edildiği şekilde 30 kişilik kayıp verilmedi. 1 askerimiz ölse 3 günlük yas ilan ederiz. Daha ziyade ABD askerlerinin kayıpları var. Biz yasadışı herhangi bir şey yapmıyoruz. Eğer illegeal bir durumumuz varsa, bizİ Irak polisi veya askeri tutuklasın, ABD askerleri değil" şeklinde konuştu.

Sadr güçlerinin Irak'ın çıkarları için mücadele verdiğini kaydeden Mayyali, Sadr grubunun Irak'ın çıkarları için çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dün ABD karargahından yapılan açıklamada, başkent Bağdat'ın 280 kilometre güneyindeki Divaniye'de Amerikan askerler ile Şii milisler arasında çıkan çatışmalarda 30 Şii milisin öldürüldüğü iddia edilmişti.