Sadri Şener yine hisse sattı!

Son dönemde yapılan satışlarla hisseleri 12 lira seviyesinden 6 liraya kadar gerileyen Trabzonspor'da Sadri Şener, yaklaşık 1 milyon lot daha hisseyi piyasaya sürdü.

Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.S. 27.03.2013 tarihinde (dün) Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği tecaret hisseleri ile ilgili olarak 6.02- 6.60 lira fıyat aralığından 993.590 adet satış işlemi gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener imzasıyla yapılan açıklamada bu satış sonrasında Trabzonspor Futbol İşletmeciliği'nin kulüpteki payının yüzde 59.26'ya gerilediği belirtildi. Son dönemde kulüpten gelen yüksek miktarlı hisse satışını etkisiyle Trabzonspor hisseleri 12 lira seviyesinden 6 lira sınırına kadar geriledi.

Reklam
Reklam

CAMİADAN SERT TEPKİ
Kaynak oluşturmak için cepten yiyen Trabzonspor yönetimine camiadan sert tepki geldi. Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, hissedarlara dağıtılacak kar payı (temettü) ödemeleri ile borçları eritmek ve futbolculara olan borcu kapatmak için hisse satışına yönelince camia karıştı. Daha önce 1 Şubat'ta 700 bin hisse satan bordo-mavililer, 25 Şubat'ta 8.24-8.68 TL fiyat aralığından 220 bin 20, 26 Şubat'ta da 1 milyon 58 bin 76 lot hisse satışı gerçekleştirdi. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ'de kulübün hisse oranı yüzde 64,12'ye kadar geriledi. Bu durum ise 'Kaynak bulunacak yerde hazırdan yeniyor' dedirtti.

ŞENER'E ELEŞTİRİ YAĞMURU
Yönetimin hisse satışı yoluyla temettü ödemesi yoluna gitmesi ve kulübün hisse oranının yüzde 64.12'ye gerilemesi camiadan sert eleştiriler aldı. Yerel basın, 'Sat yönet ile bu iş yürümez, taraftar sizi asla affetmez', 'Şener yönetimi çareyi hisse satmakta buldu. Daha ne kadar satacaksın?' başlıklarıyla Başkan Sadri Şener'i eleştiri yağmuruna tuttu. Üyeler ise, 'Ekonomik krizden hisse satarak mı çıkacağız? Yönetim kaynak yaratmak varken hazırdan yiyor' ifadeleriyle yönetimi eleştirdi.

Reklam
Reklam

HİSSELER SÜS DİYE DURMAZ
Bordo-mavlii kulübün Başkanı Sadri Şener ise hisse satılmasıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken, halka açık bir şirket olduklarını ifade ederek, 'Borsadaki iki şirketimizi birleştirme işine çok önem verdik. Çok ciddi temettüler ödüyorduk. Ama şimdi şu son temettüyü de ödeyip bitirdikten sonra 30 sene böyle bir sıkıntımız yok. Hisseler bankada süs diye durmaz. İhtiyacımız olduğunda kullanırız. Kullanırsın, finans sağlarsın, yarın öbür gün tekrar bu hisseleri geri alırsın' şeklinde kendisi ve yönetimini savundu.