Sadullah Ergin: Arsuz hak ettiği gelirden fazla kazanacak

Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, İskenderun ilçesine bağlı sayfiye yerlerinden...

Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, İskenderun ilçesine bağlı sayfiye yerlerinden biri olan Arsuz beldesinde halka bir araya geldi.
Gerek turizm sektöründe gerekse çiftçilik yaparak hayatlarını idame ettiren vatandaşlara seslenme imkanı bulan Ergin, Arsuz ve çevresi hak ettiği gelirin fazlasını turizm sektöründen elde edeceğini söyledi.
Bugüne kadar siyasi iktidarların Hatay’a yatırım yapmada son derece cimri davrandığını dile getiren Ergin, “İlimizin komşu illere göre geri kalmasının en büyük nedenlerinden biri de alt yapı eksikliğidir. Bu eksiliği gidermek üzere öncelikli olarak yollarımızın çift olması gerekir. İskenderun-Arsuz bandında bir iki kısmı yerin istimlâk sorunlarını hariç, çift yol statüsünde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” dedi.
Altyapı eksikliklerin tamamlanması sonrasında özel sektörün bu bölgeye iştah kabartacağını dile getiren Ergin, “Özel sektörün yatırım yapması için devlet olarak alt yapı eksikliklerini gidermemiz gerekir. Bunun sonrasında özel sektör yapacağı girişimler ile bu bölgenin girdisine katma değer sağlayacaktır” dedi.
İskenderun bölgesinde sanayi ağırlıklı yatırımların yapıldığını kaydeden Ergin, “İskenderun ilçesi Ak Parti döneminde aldığı hizmetler ile sanayi bölgesine döndü. Fabrika açacak bir karış toprak bile kalmadı. Bunun kıymeti bilinmelidir” ifadelerini kullandı.
12 Haziran genel seçimlerinde millete büyük görev düştüğüne vurgu yapan Ergin, “Çocuklarınızın, ailenizin geleceğini düşünerek hareket edin. Yapılan yatırımların devamı ve bu bölgenin ihya olması sizlerin tercihine bağlıdır. Ak Parti dönemi öncesinde ülkemizi yöneten koalisyon hükümetinin Türkiye’yi hangi konuma sürüklediğini unutmadık. Yaşanan krizler sonrasında iflas etmeyen banka, dövizle borçlanarak açtığı işyerinin kepengini kapatmayan yatırımcı kalmadı. Girişimciler, paralarını işyeri açmak yerine faizlere ve repolara yatırarak gelir elde ettiler. İşsizlik bu nedenle çığ gibi büyüdü.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz