Şafak Operasyonundan Sahte Para Çetesi Çıktı;tl,dolar Ve Euro Basmışlar

Çağatay KENARLI / İSTANBUL, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basarak piyasaya sürmek istedikleri öğrenilen kişileri yakalanmak için

Çağatay KENARLI / İSTANBUL, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basarak piyasaya sürmek istedikleri öğrenilen kişileri yakalanmak için sabah erken saatlerde operasyon yaptı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği operasyonda Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüp Tuzla ve Fatih'te 4 yaklaşık aydır takip edilen ve daha önceden 6 ara operasyon yapılan ev ve depolara Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisleri eşliğinde eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Reklam
Reklam

ARAMALARDA, 1 MİLYON 170 BİN 540 LİRA, 189 BİN DOLAR, 42 BİN 500 AVRO ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ev ve depolarında yapılan aramalarda sahte olduğu belirlenen 20, 50, 100, 200 liralık banknotlar halinde, 1 milyon 170 bin 540 lira, 189 bin dolar, 42 bin 500 avro, baskı makineleri, sahte para basımında kullanılan malzemeler, ruhsatsız 2 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca farklı bankalara ait 7 sahte çek, 1 sahte ehliyet, 1 nüfus cüzdanı ve yaklaşık 8 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

PARALARI YÜZDE 15 KARŞILIĞINDA SİMSARLARA SATIYORLAR
Şüpheliler, A4 kağıdına bastıkları sahte paraları Antalya ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde yaşlı esnafı seçerek yaptıkları alışverişlerle elden çıkardıkları belirlendi. Öte yandan basılan paraları yüzde 15 karşılığında para simsarlarına verdiği tespit edildi.

ŞEBEKE LİDERİNİN 3 KESİNLEŞMİŞ CEZASI VAR
Şebeke lideri olduğu iddia edilen Nevzat Y.(39)'nin 'Sahtecilik ve Kaçakçılık' suçlarında 7 aranması ile 3 kesinleşmiş cezası olduğu bildirildi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin işlemleri tamamlandıktan sonra 'Örgütlü olarak sahte para basmak ve piyasaya sürmek', '6136 sayılı Kanuna Muhalefet', 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: