Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Safranbolu'nun şimdiye kadar yüzde 30'unu tanıtabildik, geride kalan yüzde 70'lik bölümünü de tanıtırsak bir milyon

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Safranbolu'nun şimdiye kadar yüzde 30'unu tanıtabildik, geride kalan yüzde 70'lik bölümünü de tanıtırsak bir milyon turist hedefine ulaşırız" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin yıllık geçmişe sahip doğal ve kültürel zenginliklere sahip, UNESCO'nun Dünya Miras Listesinde bulunan tarihi ilçenin tanıtımına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'de bulunun kültürel varlıkların önemli bir kısmının Safranbolu'da bulunduğunu belirten Aksoy, "İlçemiz dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında. Yılda 250 bin civarında konaklayan turist sayısına ulaştık. Ancak daha çok çalışmamız lazım. Safranbolu'nun şimdiye kadar yüzde 30'unu tanıtabildik, geride kalan yüzde 70'lik bölümünü de tanıtırsak 1 milyon turist hedefine ulaşırız. Bizim dünyada eşi benzeri olamayan mağara ve kanyonlarımız var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: