Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'a Yılın Başkanı Ödülü

Tüm Karadenizliler Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği tarafından başarılı çalışmalardan dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Necdet...

Tüm Karadenizliler Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği tarafından başarılı çalışmalardan dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a 'Yılın Belediye Başkanı' ödülü verildi.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen törende bir konuşma yapan Tüm Karadenizliler Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği Başkanı Osman Işık, Karadeniz bölgesinde 18 ilde faaliyette gösteren bir dernek olduklarını, bu illerde bulunan başarılı belediye başkanlarına, milletvekillerine, iş adamlarına, sağlıkçılara ve sivil toplum örgütlerine plaket takdim ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda bu yıl başarılı belediye başkanları dalında Aksoy'a plaket vermeyi uygun gördüklerini anlatan Işık, “Bu plaket verme olayını her yıl yapmayı planlıyoruz. Bu noktada da Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u başarılı gördüğümüz için ödüle layık gördük. Geçtiğimiz günlerde de kendisine ödülünü takdim ettik. Başkana başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise yaptığı konuşmada, “Safranbolu ülkemizin en önemli kültür turizmini yapan, kültür turizminde korumacılığını en iyi yapan şehirlerden birisi, çünkü Safranbolu korumacılık anlamında Türkiye’den seçilmiş 20 en iyi koruma şehrinden birisi.Yine bizim bölgemiz, şehrimiz bünyesinde bin 560’a yakın tarihi tescilli eseri barındırıyor. Bu coğrafya içerisinde baktığımızda bu eserleri yerleştirdiğimizde adeta bir açık hava müzesi burası.Türkiye’de 65 bin civarında tescilli eser var, ki bunların bin 560 tanesi Safranbolu’nun sınırları içerisinde. Bu bolluk adeta açık hava müzesindeki yoğunluğu gösteriyor. Yine şehrimiz Osmanlı’nın mirası. Türkiye’de Osmanlı’nın mirası olan 5-6 şehir var. Buralardaki tarihi eserlerin büyük bir kısmı yok edilmiş, çok farklı amaçlarla bölünmüşken Safranbolu bu eserleri koruyor. Kent bütünlüğü halinde koruyor. Şehir planı ile koruyor, Sokaklarıyla koruyor aynı yerleşim şekliyle koruyor ve bunun ötesinde birde Osmanlının yaşayan zanaatlarını burada yaşatıyor demirciliği, bakırcılığı, yemeniciliği, sirke yapımını pekmez yapımını yani maddi kültür varlıklarını koruduğu kadar gayri maddi kültür varlıklarını örfünü âdetini, düğününü onları da koruyor. Bütün bunlarıyla iç içe baktığımızda ele aldığımızda gerçekten çok farklı bir şehir geçmişiyle bu gününü birleştiren geçmişinin bugünleri yaşayabilen bir şehir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: