Safranbolu Belediyesi Yeni Logosunu Seçti

Karabük'ün Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 'Safranbolu Logosunu Arıyor' yarışmasında dereceye giren eserler ve eser...

Karabük'ün Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 'Safranbolu Logosunu Arıyor' yarışmasında dereceye giren eserler ve eser sahipleri ödüllerini aldı.

Safranbolu Belediyesi'ne bağlı SAKEM’de yapılan törende birincinin Furkan Yaşar olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğini yaptığı törene Kaymakam Gökhan Azcan, Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, Garnizon Komutanı Cihan Ulukaya, belediye meclisi üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 2010 yılında Belediye Meclisine Safranbolu Belediyesi'nin değişmesi gerektiği konusunda bir teklif verdiğini, bu teklifin Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğüne havale edildiğini ve komisyonun bu süreçte oldukça yoğun bir mesai harcadığını ifade etti. Bu çalışmaların sonunda logo ile ilgili bir yarışma tertip edilmesi kararının alındığını ve yaklaşık bir yıl süre ile gerek internet ortamında gerek belediye hoparlörü gerekse üniversitelerde yapılan bilgilendirmeler ile geniş bir çevreye duyurulduğunu dile getiren Başkan Aksoy, “Yarışmamıza 177 yarışmacı toplam 380 civarında eser ile katıldı. Bu gerçekten de oldukça yüksek bir katılım. Katılımın ve eser sayısının böylesine çok olması bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu eserleri değerlendirmek üzere de kendi alanında uzman olan üniversite hocalarımız ile belediyemiz temsilcileri ve belediye meclisimizin Sosyal İşler Komisyonu üyelerimizden oluşan bir komisyon oluşturuldu. İlk 10’a giren eserlerin arasında seçimde oldukça zorlanıldığını belirtmek isterim. Birinci olan eserin hem geçmişi hem de geleceği anlatıyor. Safran çiçeği ve Safranbolu evinin olduğu çağdaş bir logo. Logo, tüm meclisi üyelerinin oy birliği ile seçildi." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: