Safranbolu Dünya Standartlarını Yakalayacak

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun kültür turizminde zirveye ulaşmış şehirleri yakalayacağını...

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun kültür turizminde zirveye ulaşmış şehirleri yakalayacağını söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ankara’da yapılacak olan Karabük Tanıtım Günleri’nde Trabzon’un yakalamış olduğu 300 bin kişilik ziyaretçi sayısını hedeflemeleri gerektiğini belirten Aksoy, “Safranbolu bu günlerde Ankara’da yapılacak olan Karabük Tanıtım Günlerine odaklandı. Karabük Tanıtım Günleri Ankara’da ilk kez yapılacak. Bunu bir realiteyi tespit için söylüyorum; pek çok kişi Ankara’da ya da başka yerlerde ‘Karabük’ denilince ‘Zonguldak Karabük mü?’ gibi henüz il olduğumuzu pek fazla bilemediklerinden bizlere sorular soruyorlar. Unu aşmamız lazım, artık Karabük’ün onların cahilli belki bu ama o cahilliğe de bazı şeyleri öğretmemiz gerekiyor. Bundan önce Trabzon Tanıtım Günleri yapıldı 350 bin kişinin geldiği söyleniyor. Bizde Karabük Tanıtım Günlerinde ne den bu kadar ziyaretçi potansiyeli yakalamayalım. Türkiye’nin ilk ağır sanayi tesislerinden birisi burada kurulmuş. Trabzon’dan başlayıp İstanbul’a kadar tek süper lig takımı bizim takımımız. Türkiye’de en önemli markalardan bir kaçı burada üretiliyor. Kültür turizminin Türkiye’deki en büyük destinasyonlardan birisi Safranbolu ve onun yöresi. Bütün bunları üst üste koyarak Karabük’ü çok farklı tanıtmamız lazım. Şimdiye kadar bunu yapmamışız” dedi.

Reklam
Reklam

Sabahları makamına yürüyerek gittiğini, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiğini belirten Aksoy, “Ben sabah evimden yürüyerek çıkıyorum, her gün farklı yoldan belediyeye yürüyerek gidiyorum. Ben evden yürüyerek belediyeye 5 dakikada gidiyorum ancak ben belediyeye 1.5 saatten önce giremiyorum. Belediye makamına vardıktan sonra öğlene kadar vatandaşlarla görüşmeye, varsa sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Öğleden sonra belediye işleri ile uğraşıyoruz. İlk başladığım yıllarda insanlar ‘Dertlerimizi nereden anlatmaya başlasak’ diye sözlerine başlıyorlardı, şimdi ‘Başkanım şunlar yapıldı, şu kadar kaldı bunları da yapabilir miyiz?’ demeye başladılar. Belediye olarak ilk bir yılda bütün mahalleleri tek tek gezdik. Sorunları tespit ettik, klasörler halinde önümüze koyduk, bu sorunları birleştirerek çözüm yolu aradık, bunların da yüzde 80’ini çözdük. Bu seneyle ilgili de bütün programlarımızı yaptık. Havalar düzelir düzelmez çalışmalarımızı başlatacağız. Bir proje gerçekleştirmenin birkaç aşaması var. Bunlardan biri önce düşünceyi ortaya koymak, düşünce bazında bunu tartışmak, düşünce bazında netleştikten sonra yer ile yapacağınız alan ile akupte edebilmek amacıyla birkaç faktörü bir araya getirmeniz lazım. Önce parayı hazırlamanız lazım, araç gereci hazırlamanız lazım ve bu işi yönetecek ekipleri oluşturmanız lazım. Biz bunların hepsini tamamladık. Başladığımız günden bu güne kadar 56 araç aldık, araç parkurumuzu hemen hemen tamamladık. Bir tek itfaiye de sıkıntı var ama Mart ayı sonuna kadar itfaiyelerimiz geliyor. Kato ile ilgili bir sorunumuz var bunu da çözmek üzereyiz. Bu da çözüldüğünde araç gereç ile ilgili bir sıkıntımız kalmayacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“CİDDİ BİR BİLGİ BİRİKİMİ GEREKİYOR”

Belediye başkanlığının ciddi bir bilgi birikiminin gerektiğini kaydeden Aksoy, şunları söyledi:

“Benim belediye başkanı olduğumda arkamda 15 yıllık İstanbul Büyükşehir Belediyesi tecrübesi vardı. Üniversiteyi okuyarak, kamu yönetimi ile ilgili eğitim almış insanım. Benim okulumda okuyan arkadaşlarımın çoğu kaymakam oldular. Yüksek lisansımı Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Türkiye’nin idare yapısı idare sistemi üzerine yapmış insanım. Doktora eğitimimi de siyaset bilimi üzerine yapmış bir insanım. Belediye başkanı oluncaya kadar tecrübemi, eğitimimi ve birikimimi üst üste koydum, 4 sene içerisinde bu eğitimlerden daha fazla eğitim aldığımı söyleyebilirim. Safranbolu’da önce hangi personel ile bunu gerçekleştireceğiniz, hangi parayı nereden bulacağınız konusunda üçüncü dördüncü gayreti göstermeniz gerekiyor. Küçük yerlerde iş yapmada birinci adım para ve gerçekleştirecek personel. Ben 4 yılda 25-26 civarında mühendis, mimar, teknik personel kazandırdım. Ayrılan arkadaşlarımız oldu. Ciddi bir bilgi birikimi gerekiyor.” Safranbolu gibi markası olan bir şehri çok farklı bir yere getirmeleri gerektiğini de belirten Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

“‘Şimdiye kadar niye getirmediniz?’, şimdiye kadar yokuşu çıkıp düzlüğe geldik, artık bu şehir yaşanılması keyifli bir şehir haline geliyor. Bundan sonrası da var, dünya standartlarında bir şehir haline getirmek. Dünyanın birçok ülkesinde örnek uygulamaları gördük. Gittiğimiz yerlerde yapılanları resimlendirdik, hayalimizdeki Safranbolu var onu resimlendirdik. Çarşı kısmında çok farklı projelerimiz var. Bu projeleri gerçekleştirebilmek için öncelikle Harmanlar oturan vatandaşın evine rahat gidebilmesi lazım, Emek’ten sabah evden çıkan vatandaş ayakkabılarını çamurlamadan işine gitmesi lazım. Bu şehirde yaşayan insanlar mutlu olmalı. Çarşı kısmında dünya çapında kültür turizm yapan şehirlerin kavuşmuş oldukları zirve noktasını yakalayacağız, bunun içinde her şeyimiz hazır. Ama önce elimizde olanları bitirmemiz lazım. Bu şehri daha ileri bir noktaya götüreceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz