Safranbolu Havasını 5 TL'ye Ankara'da Satışa Çıkardılar

Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup,...

Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup, Ankara'da satmaya başladı.

Grafik tasarımı okuyan Özkan Karagöz ve Cem Akyürek isimli gençler, Karabük'ün temiz havasını ilk etapta 200 adet konserve kutusuna doldurup, 5 liradan vatandaşların ilgisine sundu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabük Günleri etkinliğinde stant açan öğrenciler, doğduğu yerlere özlem çekenlere memleket havası teneffüs ettirmek amacıyla böyle bir iş yaptıklarını söyledi. Girişimci gençler, üzerinde tarihi konakların resimleri bulunan teneke kutulara, Safranbolu'daki bir tesiste yörenin temiz havasını doldurduklarını ve Başkent'te satışa sunduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bu arada merak edip standı ziyaret edenler ise kutularda ne olduğunu sorduklarında aldıkları 'Karabük havası' cevabı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Gençler, satışların istedikleri seviyede olmadığını belirterek, memleket havasını özleyenleri stantlarına davet etti.

Daha öce de Karslı bir vatandaş, gurbetteki hemşehrilerine özlemlerini gidermeleri için kargo ile Kars havası gönderebileceğini ilan etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: