Safranbolu'da "Temel Gıda Hijyen Eğitimleri"

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, "Temel Gıda Hijyen Eğitimleri" verildiğini bildirdi.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, "Temel Gıda Hijyen Eğitimleri" verildiğini bildirdi.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, gıda sektöründe üretim, satış ve toplu tüketimde faaliyet gösteren firmaların sahipleri ve personeline alma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Eğitimin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından desteklendiğini ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar eğitim alan 319 kişiye sertifikaları verildi. Görsel materyallerle destekli eğitim süresince katılımcılar, hijyen ve sanitasyonla ilgili tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında bilgi sahibi oldular."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz