Safranbolu‘nun 1 Milyon Turist Hedefi

Karabük’ün evleri ile ünlü Dünya Miras Şehirleri listesinde yer alan Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Necdet...

Karabük’ün evleri ile ünlü Dünya Miras Şehirleri listesinde yer alan Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ''Safranbolu'nun şimdiye kadar yüzde 30'unu tanıtarak yıllık 250 bin turist konakladı, geride kalan yüzde 70'lik bölümünü de tanıtırsak bir milyon turist hedefine ulaşırız” dedi.

Aksoy, göreve geldikleri 2009 yılında tarihi kent Safranbolu’da yıllık 140 bin olan konaklama sayısının şuan 250 binlere ulaştığını söyledi.

Gelinen noktadaki çalışmaların ülke geneli ve dünya çapındaki fuarlara Valilik, İl Kültür Müdürlüğü ve Belediyenin mutlak çalışması ile sağlandığını ifade eden Aksoy, “ Geleceğe dönük baktığımızda Safranbolu değerlerinin sadece yüzde 30’unu tanıtabildik ve yüzde 70 ise tanıtılmayı bekliyor. Biz yüzde 30’luk kısmını tanıtarak 250 bin konaklama seviyelerine ulaştık. Devreye daha farklı unsurları koyduğumuzda ve turizme açılması gereken özellikle kanyon ve yürüyüş yerleri ile Safranbolu’nun 1 milyon turist yakalama noktasında önünde hiçbir engeli yok. Bunu başarmalıyız” diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: