Safvet Koleji’nde eski bayram gelenekleri yaşatılıyor

Eski bayram gelenekleri Özel Nilüfer Safvet Koleji’nde yeniden yaşatılıyor.Bursa İnegöl’de eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel...

Eski bayram gelenekleri Özel Nilüfer Safvet Koleji’nde yeniden yaşatılıyor.
Bursa İnegöl’de eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji’nin anasınıfı öğrencileri unutulan bayram geleneklerini günümüze taşıyor. Çocuklar için hazırlanan, içinde mendil, şeker, lokum ve bayram harçlığının bulunduğu özel bayram kesesi tüm öğrencilere bayramlaşılarak takdim edildi.

Safvet Koleji’nin anasınıfı öğretmenleri çocuklara bayram hediyesi olarak tıpkı eski bayramlarda olduğu gibi '1 mendil, şeker, lokum ve harçlık kesesi' oluşturarak çocuklara bayram hediyesi olarak verdi. Minik öğrencilerin bayram keselerini aldıklarında büyük mutluluk yaşadı.

Reklam
Reklam

Müdür Yardımcısı Ali Kabukçu, "Geleneklerimizi çocuklara aktarmak en büyük amacımız. Bu geleneklerimizden en önemlisi de bayramlaşma. Unutulmaya yüz tutmuş bayram geleneklerimizi öğrencilerimize uygulayarak hem onların hem de ailelerinin unutmamasını sağlamış oluyoruz. Ayrıca velilerimize de diyoruz ki; bu bayram sizler de evinize gelecek çocuk misafirler için bu unutulmaya yüz tutmuş geleneğimizi canlandırmaya ne dersiniz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz