Safvet Koleji’nde Pi Etkinliği

Özel Nilüfer Safvet Koleji’nde Dünya Pi Günü dolayasıyla etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, Pi sayısının tarihi geçmişi...

Özel Nilüfer Safvet Koleji’nde Dünya Pi Günü dolayasıyla etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, Pi sayısının tarihi geçmişi ve matematik bilimi hakkında bilgilendirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özel Nilüfer Safvet Koleji Matematik Zümre Başkanı Ali Kaplan, "Matematiğin tarihi kadar eski olan ünlü matematik sabiti Pi sayısı 1987'den bu yana 14 Mart Dünya Pi Günü olarak kutlanıyor. M.Ö. 1650 yılında bulunan Pi sayısını Mısırlılar, Babiller başta olmak üzere pek çok medeniyet kullandı. Pi sayısı geçmişte olduğu gibi günümüzde de çemberin çevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometri ve fizik gibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir." dedi.

Reklam
Reklam

Pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 olduğu için dünyada üçüncü ay olan mart ayının 14'üncü günü Dünya Pi Günü olarak kutlandığını ifade eden Kaplan, "Bu günün aynı zamanda ünlü bilim adamı Einstein’ın da doğum günü olarak biliniyor. Bu kapsamda öğrencilerimizle bu özel günün önemine binaen Pi sayısı ile ilgili bir sergi düzenledik. Bu sergiye destek veren öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Özel Nilüfer Safvet Koleji’nde matematik öğrenmek çok eğlenceli. Ayrıca matematiği daha da sevdirmek için önümüzdeki günlerde farklı projelerimiz olacak." açıklamasında bulundu.

Kutlamalar Özel Nilüfer Safvet Koleji öğretmenleri ve öğrencileri tarafından etkinlik için daha önceden hazırlanmış Pi sayısı pastalarının ikram edilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: