Safvetli öğrenciler, depremzede çocuklarla bayramlıklarını paylaştı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Safvet Koleji, Van’daki depremzedeler için farklı bir kampanya düzenledi....

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Safvet Koleji, Van’daki depremzedeler için farklı bir kampanya düzenledi. ‘Anne-baba bana aldığın bayramlık kıyafetin aynısını Van’daki arkadaşıma da al’ sloganıyla yola çıkan minik hayırseverler, yardım kolilerini kendi elleriyle kamyonlara yükleyerek deprem bölgesine gönderdi.
Safvet Koleji Okul Aile Birliği, okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerinin Vanlı depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında yaklaşık 500 çocuğu sevindirecek kışlık mont, çizme, atkı, bere, kazak, pantolondan oluşan çocuk giysisi topladı. ‘Anne-baba bana aldığın bayramlık kıyafetin aynısını Van’daki arkadaşıma da al’ diyerek Vanlı akranlarına da birer bayramlık aldıran Safvetli çocuklar hazırlanan kolileri kamyonlara yerleştirdi. Öğrenciler yardımlarla birlikte duygularını anlatan yazı ve resimleri de Van’a gönderdi.
8/B sınıfı öğrencilerinden Onur Şirin ‘Sevgili Kardeşim’ diye başlayan mektubunda şu satırlara yer verdi: “Bu zor gününde yanında olmak isterdim. Bursa’da bir kardeşinin olduğunu bilmeni isterim. Ben de Gölcük depreminde 5 yakınımı kaybettim. Sizi çok iyi anlıyorum.”
Okul Müdürü Bayram Yayla, öğrenciler ile okul aile birliğinin Somali’de olduğu gibi Van depreminde de çok duyarlı davrandığını dile getirirken şöyle konuştu: “Ülkemizin herhangi bir yerinde oluşan acı tüm ülkemizi derinden etkiliyor. Bu acıların paylaşılması önemli. Somali’ye Ramazan Bayramı’ndaki harçlıklarını gönderen öğrencilerimiz, bu sefer de ailelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla aldıkları bayramlık kıyafetlerini çift almalarını istediler. Bu çağrıya okulumuzun kreşindeki bebeklerinden 8’inci sınıfına kadar, herkes katılarak her velimiz çocuğunun yaş grubuna göre bayramlık kıyafetleri çift alarak bir tanesini de Van’daki evlatlarına göndermiş oldular. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu anlamlı davranışlarından dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Dualarımız, Van'da depremden mağdur olmuş yaşam savaşı veren vatandaşlarımızla.”
Öte yandan Müdür Yayla, 60 koli içerisinde, 500 kişilik, 20 bin TL değerinde toplanan yardımın amacına uygun olarak dağıtımından dolayı da Kimse Yok Mu? Derneği’ne teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz