Bursa Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, İnegöl’de dünyanın karşı karşıya olduğu açlık ve israfa, enstalasyon sergisi ile dikkat çekti.
İnegöl AVM'de açılan enstalasyon sergisinin yanında ebru ve quling kulüpleri, üstün potansiyelli ve anasınıfı öğrencilerinin düzenlediği bilim sergisi de görücüye çıktı.
Açılışını İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün birlikte yaptığı sergi ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.
Enstalasyon sergisinde öğrenciler bir kilo pirinç üretimi için 2 ton su tüketildiğine dikkat çekerken, açlık ile karşı karşıya olan Afrika ülkeleri için dünyaya yardım çağrısında bulundu.
Düzenlenen sergide öğrenciler 'beslenme ve israf' konularında hazırladıkları projelerini tanıttı. Öğrenciler, obeziteden sigaranın zararlarına, zamanın verimli kullanılmasından Afrika ülkelerine yapılan yardımlara, israftan Afrika’daki açlığa kadar dikkat çekti.
Serginin açılışında konuşan okul Müdürü Bayram Yayla, israfın dünyadaki en büyük tehlikelerden biri olduğunu belirterek, herkesi şuurlu tüketmeye davet etti. Öğrencileri organize ettikleri başarılı sergiden dolayı kutlayan Yayla, bugün burada aslında dört serginin açılışını birden gerçekleştiriyoruz. Enstalasyon, quilink, ebru ve bilim şenliğini bir arada buluşturarak güzel bir etkinliğe imza atmış olduk.” dedi. Müdür Bayram Yayla, üç yıldan beri uyguladıkları üstün potansiyelli öğrencilerle ilgili çalışmalarında meyvelerini aldıklarını belirtti.
“SİGARA PARANIZI AFRİKA'YA GÖNDERİN”
Sergide birbirinden ilginç sunumlar dikkat çekti. Öğrenciler hazırladıkları 'sigaranın israf boyutları' konulu sunumda tiryakilerin sigarayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Sigaraya verilen paranın dünyada açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan milyonlarca insana yardım olarak verilmesini teklif eden öğrenciler, sigaranın hem insan sağlığına hem de bütçeye zararı olduğunu ifade etti.
Bir başka öğrenci grubu ise sergide 'Görünmeyen Kayıp' isimli sunumuyla su tüketimine işaret etti. Bir kilogram pirincin üretilmesi için 2 bin ton suyun tüketildiğini vurgulanırken, "Eyvah, pilavım yandı, dibi tuttu diye üzülenler var. Hâlbuki sadece 1 kilogram pilav yenmez hale gelmedi. Ayrıca pirincin üretilmesi için harcanan 2 ton su da yok oldu. Su tüketimine dikkat edelim. Su en önemli zenginliğimiz." dedi.
“DÜNYANIN KARA DELİĞİ İSRAF”
Bir diğer öğrenci ise 'dünyanın kara deliği israf' konusunda bir sunum gerçekleştirdi. İnsanların ellerindeki nimetin kıymetini bilmesi gerektiği belirtilirken, 'İsraf dünyanın en büyük tehlikesi. Tüketim yapmak zorundayız. Ama kaynakları şuurlu tüketmek dünyanın daha yaşanılabilir halde kalmasını da sağlar. Bunun için israfı asla göz ardı etmemeliyiz. İsraf eden toplumlar ilerleyemez" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz