‘Sağ Olduğum Müddetçe EXPO Alanındaki Ağaçların Kesilmesine Izin Vermem’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO alanı için İnciraltı’ndaki ağaçların kesileceği ve bu durum...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO alanı için İnciraltı’ndaki ağaçların kesileceği ve bu durum karşısında kendilerinin sessiz kaldığı iddialarına cevap verdi. Kocaoğlu, “O ağaçların sökülmesine ne pahasına olursa olsun izin vermeyiz.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda gerekli yerlerde gerekli uyarıları yaptığını belirterek, “Ben EXPO’nun yapılmasından yanayım. İnciraltı’nda yapılmasından yanayım ama birinci derece sit alanında ve lagünde, sağ olduğum müddetçe bina yaptırmam. Sadece belediye başkanı olarak değil, vatandaş Aziz Kocaoğlu olarak da yaptırmam. Eğer konuşmuyorsak, bilmediğimizden ya da eyyamcılığımızdan ya da yanlış gidişe evet dediğimizden değildir.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Kocaoğlu, İnciraltı EXPO alanı ile ilgili olarak ilk defa konuştu. İnciraltı’nın planlanması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Planlamayı önce Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyordu. Sonra doğal sit alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlanınca orası yapmaya başladı. Biz de planlama açısından, kentin geleceği açısından, uygulama sıkıntıları açısından, bir kısmı sözlü ve bir kısmını yazılı önerilerimizi ilettik. Planın muhatabı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İkincisi, lagüne tatlı suyu bağlayan da o projeyi yapan da düşünen de yürürlüğe koyan da bizim dönemimizdir. Burasının altı, hepinizin bildiği gibi bataklık. Sıradan bir dikimle burada ağaç büyütemezsiniz. Biz orada her ağacın dikildiği yere, toprağı kaldırıp kaliteli toprak getirdik. Bu ağaçların burada büyüyemeyeceği konusunda uyarılar aldık ama bugünkü noktaya geldik. O ağaçların sökülmesi mümkün değil. O ağaçların sökülmesine biz izin vermeyiz, veremeyiz. Ne pahasına olursa olsun! Bu konu birçok kez görüşüldü, her aşamasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısı, notu, ne diyorlarsa vardır. Orada ağaç kesilmeyecek. EXPO’nun yapılacağı, EXPO’nun gezileceği EXPO’nun pavyonları için ihtiyaç duyulan alan, bu lagün ve civarı birinci derece doğal sitin dışında mevcuttur. Lagün ve civarına bina resmi koymanın hiçbir anlamı yoktur ve oraya bina yapılmayacaktır.” Kocaoğlu, bu durumun İzmir’in EXPO adaylığını etkilemeyeceğini de savundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: