Sağanak yağış Manavgat Irmağı'nda su seviyesini yükseltti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağmur yağışı etkisini sürdürüyor. Antalya...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağmur yağışı etkisini sürdürüyor.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin merkezi verilerine göre Manavgat'ta gök gürültülü sağanak yağış bir daha etkili olacağı belirtildi.
Meteorolojik verilere göre Manavgat'a metrekareye 120 kilogram yağmur düştüğü ifade edildi. Gök gürültülü sağanak yağış Naras Çayı'ndan gelen su ile birlikte Manavgat Irmağı'nda su seviyesini yükseltti. Irmakta su seviyesini yükselmesi ile birlikte geçen yıl boşaltılan Şamdan Kafe su içinde kaldı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, etkili olacak sağanak yağışa karşı tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Vatandaşların acil bir işi olmadığı sürece sağanak yağışta dışarıya çıkmaması uyarısında bulunan Bulgurlu, sağanak yağışta ırmak kenarında dolaşmama ve hayatı tehlike taşıyacak bölgelerde gezinti yapmamalarını tavsiye etti.
AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, 2014 yılında Naras Barajı'nın hizmete açılması ile birlikte Manavgat'ta sel ve su baskınlarının son bulacağını kaydetti.
Naras Çayı'ndan gelen suyun ırmakta su seviyesini yükselttiğini belirten Tığlı, barajın su tutması ile birlikte sağanak yağmur yağışında ırmakta su seviyesinin normal seviyede seyir takip edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz