Sağanak Yağış, Manavgat'ta 15 Dairenin Eşyalarını Kullanılamaz Hale Getirdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, dün gece etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta apartmaların birinci katlarını su...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, dün gece etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta apartmaların birinci katlarını su bastı. Kasaplar Mahallesi'nde geçen su kaneletinin tıkınmasıyla oluşan su baskınında ev eşyaları kullanılmaz hale geldi. Geceyi komşuları ve akrabalarının yanında geçiren aileler, apartmanın önünde biriken suyun çekilmesi ile ev içinde temizlik çalışmasına başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, dün gece etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta Kasaplar Mahallesi 8504 Sokak'ta bulunan apartmaların birinci katlarını su bastı. Apartmanların birinci katlarında 15 dairenin eşyaları kullanılmaz hale geldi. Turizm sektöründe çalıştığını ve su basan daireyi 6 ay önce 75 bin liraya aldıklarını belirten Turgut Terleşmiş, sağanak yağış sonrası su baskını ile birlikte evdeki bütün eşyaların kullanmaz hale geldiiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Tahmini zararın 20 bin lira olduğunu belirten Terlemiş, evi kredi çekerek aldıkları için hasar tespiti için eksper çağırdıklarını kaydetti. Terlemiş, "Gece çok şiddetli yağış oldu. Kısa sürede ne olduğunu alnamadan evimizi su bastı. Biz de ailecek kendimizi dışarı attık. Ev içindeki bütün eşyalar ve elektrikli cihazlar su aldığı için bozuldu. Koltuk takımları da uzun süre su içinde kaldığı için şişti." diye konuştu.

Evini su bastığını, çalışırken öğrendiğini belirten Ali Özbek de evdeki bütün eşyalar su aldığı için kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Kasaplar Mahallesi'nde kendileri gibi 15 daireyi su bastığını anlatan Özbek, tahmini zararının 20 bin lira olduğunu kaydetti. İlgili kurumlardan yardım beklediklerini belirten Özbek, akşam olunca üzerinde oturabilecekleri bir tek eşyalarının dahi bulunmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: