"Sağduyu galip çıkacaktır"

ADANA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, seçimi erteletme çabalarının boşa çıkacağını belirterek, "Yarın Meclis'te sağduyu galip çıkacak" dedi.

Yahnici, partisinin Adana il binasında düzenlediği basın toplantısında, erken genel seçimi erteletme çabasındaki küskünlere tepki göstererek, "3 Kasım erken genel seçimlerinin müsebbibi olanlar hala bu seçimin neden yapıldığını anlamadıklarından söz ediyorlar. Türkiye'yi komedi sahnesine, tiyatro sahnesine döndürdüler" dedi.
57. hükümetin, DSP'de yaşanan olaylar nedeniyle içinden hançerlendiğini de ifade eden Yahnici, "Hükümetin en büyük ana partisi DSP içinden patlamış, karpuz gibi kıyım kıyım doğranır hale getirildi. Hükümetin içindeki ekonomi bakanı rahatsızlıktan bahsedip, çözümü de yeni siyasi senaryo olarak gösterdi. Hükümet ortağı, başbakan yardımcısı da doktor raporunu çözüm gösterdi. Şimdi aynı Başbakan, seçimin olmasını anlayamadığını söylüyor. Başbakan Yardımcısı da 3 Kasım'ı Cumhuriyet tarihinin en anlamsız seçimi olarak gösteriyor. Bu diyaloglar yaşandığı için 3 Kasım zaruret haline gelmiştir. Erken seçimden başka çare kalmamıştır. Aksi durum, ülkede kaosa yol açar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YARIN TBMM'DE SAĞDUYU GALİP GELECEK" TBBM'de yarın yapılacak toplantıda, seçimi erteletme çabalarına karşı sağduyunun galip geleceğine inandığını da ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, şöyle devam etti:

"Herkes 1 Ekim totosu oynuyor. Toplanacaklar mı, toplanmayacaklar mı? Lider sultası bitsin istiyorlar, bir haftada olacak şey mi? Geçin bunları geçin. Bunlar sandıktan kaçmaya çalışıyorlar. Bunlar, seçimi erteletip hükümet kursa Türkiye'nin hali nice olur. Bu, seçimde siyaset tarihinden silinecek partilerin ve milletvekillerinin çabasıdır ama Türk halkı sandığı yakalayacak ve bunları denize dökecektir."

Yahnici, MHP'nin 1967-68-69'lu yıllarda başlayan seçimlere katılma sürecinde tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldiğini ifade ederek, "Biz siyaset hayatına paraşütle inmedik. Rahat koltuklarda, bol kazanç elde ederek, yalılarda kararlar alarak gelmedik. Türk halkının içinden geldik. MHP şerbetli partidir, MHP mensupları da şerbetli insanlardır. Bu işleri biz iyi biliriz. Sahte anketlerle bizi başarısız, küçülmüş, barajı aşamıyor gibi gösterenler geçmişte de vardı. Ama onlar yine hüsrana uğrayacaklar. Bir zamanlar bizi barajın altında tutanlar, şimdi baraj kalksın istiyorlar. Şimdi de onlar dışarıda kalsınlar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam