Sağlam: Adaptasyon Sorunumuz Var

Spor Toto Süper Lig’de Orduspor ile 0-0 berabere kalan Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam,...

Spor Toto Süper Lig’de Orduspor ile 0-0 berabere kalan Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, adaptasyon sorunundan dert yandı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlam, duran toplarda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Defansta da bazı sıkıntılar yaşadık. Bunlara rağmen gole çevirebileceğimiz pozisyonlar da vardı. Ama bugün yaşanan sıkıntıların önemli bölümünde oyuncularımızın eksik olması da etkili oldu. Neredeyse takımın yarısı eksikti. Belirli oranda da adaptasyon sorunumuz var. Adaptasyon sorunumuzu atlattığımızda gerçek kalitemizi ortaya çıkaracağız'' dedi.

Reklam
Reklam

Çoğu takım gibi kendilerinin de adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Sağlam, bunun en büyük nedeni olarak Slovenya kampını gösterdi. “Yurtdışında istediğimiz maçları yapamadık. Konsantrasyonu yüksek olan maçların olmaması adaptasyonun gerilemesine neden oldu” diyen Sağlam, “Eğer mevcut durum önümüzdeki süreçte de devam ederse, birçok hocanın yurtdışı kamplarına ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Ülkemizde de bu seneki yurtdışında yaptığımız çalışmaları yapabiliriz” diye konuştu.

Futbolculardan Ergin Keleş ise, sezonun ilk maçına kendi evlerinde çıkmaları sebebiyle 3 puan alarak lige iyi başlamak istediklerini söyledi. Ancak istedikleri sonuca ulaşamadıkları için üzgün olduklarını ifade eden Keleş, "Takımdaki bazı eksikliklerin giderilmesiyle daha iyi bir takım görüntüsü vereceğimize inanıyorum. 3. bölgede yeterince top bulunduramadık. Bunda benim hatalarım da var. Eğer ileriye daha fazla top taşıyabilseydim, sonuç daha farklı olabilirdi'' şeklinde konuştu.

Mustafa Sarp ise kaliteli bir takıma karşı 3 puan alarak lige iyi başlamak istemelerine rağmen başarılı olamadıklarını kaydederek önümüzdeki süreçte daha iyi bir futbol oynayabilen takım haline geleceklerini savundu.

Reklam
Reklam

CUPER: SON TOPLARDA SIKINTI YAŞADIK

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, ilk yarıda daha iyi bir oyun sergilediklerini, sadece son toplarda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

İkinci yarıda ilk yarıya göre kötü bir oyun oynadıklarını anlatan Cuper, ''Ama takımın performansından genel olarak memnunum'' dedi. Orduspor futbolcularından Abdülkadir Kayalı, sıcak havaya rağmen, üst düzey iki takımın kaliteli oyun sergilediğini kaydetti. Kayalı galibiyete yakın olan tarafın Orduspor olduğunu söyledi.

Agustin Garcia ise, maça her iki takımın da çok ciddi başladığını ifade ederek şunları kaydetti: “Maçın genelinde ise top hakimiyeti bizde idi. Sahadan 1 puan ile ayrılmak bile bizi mutlu etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: