Sağlam: Bize 'başarısız' Diyenler 126 Lig Maçındaki Performansımıza Baksınlar

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, dördüncü sezonu bitirip beşinci sezona başladığı yeşil-beyazlı ekipte, taraftarlar arasında...

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, dördüncü sezonu bitirip beşinci sezona başladığı yeşil-beyazlı ekipte, taraftarlar arasında karamsarlık gözlemlediklerini söyledi.

Taraftarlardan kendilerine güvenmelerini isteyen Sağlam, "126 lig maçı oynamışız. Bu maçlara göre puan tablosuna baktığımız zaman Fenerbahçe'nin arkasında ikinci durumdayız. Çok büyük imkanlarla mücadele eden rakiplerimizi geride bırakmışız. Bununla beraber bu takımların içinde 126 maçlık dönemde en az gol yiyen takım olmuşuz. En az yenilen ikinci takım yine biz olmuşuz." dedi.

Reklam
Reklam

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yarın oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesi Atatürk Stadı'nda orta saha oyuncusu Musa Çağıran ile basın toplantısı düzenledi. Takıma yönelik son günlerde haksız ithamlarda bulunulduğunu belirten Sağlam, şunları söyledi:

"2 Ocak 2009’da göreve başladık. Yağmurlu bir gündü, bereketli bir gündü. İlk devre bitmemiş olmasına rağmen 3'üncü antrenör olarak geldim. Antrenör değişikliğinin çokça yaşandığı bir kulüptü. 2009'da başladığımız bu görevimizde 4'üncü sezon sonunu gördük. Ülke şartlarında, ülke insanının futbola bakış açısını analiz ettiğiniz zaman yaşanılır bir durum değil.

Bursa gibi beklentilerin çok yüksek olduğu bir şehirde az rastlanır durumdu. Biz, özellikle kulüp içinde başkanımız, yönetimimiz, personel ve futbolcularımızla oluşturduğumuz ekip bütünlüğünü halkımızı da kattık. Bursaspor tarihinin en parlak günlerini hep beraber yaşadık. Ortaya güzel bir durum çıktı."

3,5 senelik dönemdeki istatistiklerini gazetecilerle paylaşan Sağlam, "Kısa ve öz olarak 3,5 senelik dönemde 126 lig maçı oynamışız. Bu 126 lig karşılaşmasındaki puan tablosuna baktığımız zaman Fenerbahçe'nin arkasında ikinci durumdayız." diyerek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Baktığımız zaman bizden çok büyük imkanlarla mücadele eden rakiplerimizi geride bırakmışız. Bununla beraber bu takımların içinde 126 maçlık dönemde en az gol yiyen takım olmuşuz. En az yenilen ikinci takım yine biz olmuşuz. En fazla kazanan da ikinci takım olmuşuz. Bu takım 4 tane sezon içinde bir birincilik, bir ikincilik, bir üçüncülük almış, bir beşincilik almış ve kupa finali oynamış. Yine bu dönem içinde şampiyonlar ligine katılmış, iki senedir de UEFA'ya katılmış. 3 sene üst üste Avrupa Kupası'nda oynama imkanını da rakiplerimizin içinde bazıları başaramadı."

FUTBOL BİLGİSİNDEN MAHRUM OLANLAR BAŞARISIZ SAYIYOR

Bursaspor'un en acı gününe Sakarya'da şahit olduğunu anlatan Ertuğrul Sağlam, eleştirileri haksız bulduğunu söyledi. Ertuğrul Sağlam şunları kaydetti:

"Bugün çıkmış, futbol bilgisinden, futboldan bihaber ve niyetinin çok kötü olduğuna inandığım belli bir kesim, başarısızlıktan ve gelecek adına umutsuzluktan bahsedebiliyor. Bir başarısızlık olmuşsa, bir hayal kırıklığı yaşanmışsa Bursaspor'u takip edenler bizden önce neler olduğunu çok iyi biliyordur. Bu takımla alakalı gelecek adına karamsar tablo çizmek kesinlikle kötü niyetli insanların bir beklentisidir. Buna kimse alet olmasın.

Reklam
Reklam

Rakamlar ortada. Hem yönetimde hem de teknik kadroda istikrar ortada. Günlük başarılarla yetinmeyeceğiz. Başarıda devamlılık ve istikrarı elde edeceğiz. Geçmişe baktığımız zaman göğsümüzü gere gere insanlara ne yaptığımızı güzel bir şekilde açıklayabiliyoruz. Tüm Bursasporlular şu tabloyla bir defa daha gurur duymalılar. Takımlarına da destek olmalılar. Bunu özellikle rica ediyorum. Bu takım bu başarıları üretti. Ben bu çocuklardan çok umutluyum. Bu sezon da çok iyi bir sezon geçireceğiz. Bunu da yarın akşam oynayacağımız karşılaşmada da herkese göstereceğiz."

Takımın son durumu ile ilgili bilgi veren Sağlam, Vederson'un çocuğuyla alakalı rahatsızlığından dolayı yarınki KuPS Kuopio maçında forma giyemeyeceğini dile getirdi. Sağlam, "Vederson dışında eksiğimiz yok. Sestak'ın cezası bitti." dedi.

Bir gazetecinin, "Musa forma giyecek mi?" sorusuna Sağlam esprili bir dille, "O yanımda olduğu için söylememde sakınca yok. Yarın Musa forma giyecek." dedi.

Teknik Direktör Sağlam, takımdan ayrılan Turgay Bahadır ile ilgili olarak da yorumda bulunurken, “Turgay gitti. Bizim için onun gitmesi sürpriz olmadı. Geçtiğimiz sezon onunla alakalı bazı olumsuzluklar yaşadık." diyerek şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Üzülerek söylemek istiyorum ki, ülke insanın yapısı ve şartlar ne bir insanın bir kulüpte çok uzun süre kalmasına izin veriyor, ne de herhangi bir futbolcunun takımda uzun süre görev almasına izin veriyor. Bu sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz ve yaşayacağız. Bir yerde çok uzun süre kaldığınız zaman insanların bakış açısı farklı oluyor. İlişkiler yozlaşıyor. Sonra ayrılık kendiliğinden ortaya çıkıyor. Turgay da bu sıkıntıyı yaşadı. Turgay'a teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun. Biz kendisinden çok faydalandık. Kulübe para kazandırarak ayrıldı."

FORSELL’İ ÖNEMLİ BİR OYUNCU OLDUĞU İÇİN ALDIK

Yeni transfer Forsell ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sağlam, "Forsell, aniden gelişen bir transfer oldu. Ersel hoca Finlandiya'da kaldı ve onun iki maçını seyretti. Ersel hocanın bilgileri doğrultusunda biz de oyuncuyu izledik. Tanımaya çalıştık. 22 yaşında. Finlandiya A Milli takımı için beklentileri olan bir futbolcu." diyerek, şunları söyledi:

"Bizimle beraber başka talipleri olan bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon Hollanda'ya transferi son anda gerçekleşmeyen, önemli yeteneklerden bir tanesi. Maaliyeti de uygun olduğu için bu transferi yapmak istedik. Önemli bir oyuncu. Yetenekli bir oyuncu. İnşallah takıma da biran önce adapte olur. Bu beklentilerle Forsell'i transfer ettik."

Reklam
Reklam

YABANCI TRANSFER EDECEĞİZ

Transferle ilgili de konuşan Sağlam, şu bilgileri verdi: "İnşallah bir transfer daha yapmayı düşünüyoruz. O da yabancı olacak. Bizim kulüpte transfer bitmez. Oluşacak durum karşısında yerli oyuncu ihtiyacımız ortaya çıkabilir. Bunu da gidermek için çalışmamız olacak. Şu anda iki isim üzerinde yoğunlaştık. Onlardan birisinin olmasını bekliyoruz. Bu işin bir maliyet hesabı var. Kadroyu doldururken birilerini de boşaltmak zorundasınız. Antrenman kalitesini yükseltecek seviyeye de indirmeniz lazım. O bölgede şişkinlik oluyorsa birilerini de göndermek zorundasınız. Şu gün itibariyle yedekte bekletip çok büyük paralar ödeme lüksümüz yok. Bir mevkiye adam alıyorsak birini göndermemiz gerekecek. Ozan ve Serdar'ın transferiyle ilgili haberler çıkıyor ama gelişme yok. Cazip teklif gelirse satılmayacak futbolcu yok dedi başkanımız."

YARGITAY KARARI OLMADAN VEDERSON'A HAKSIZLIK YAPILMAMALI

Bir gazetecinin, "Taraftarın Vederson'a yaşanan olaylar ile ilgili tepkisi var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Sağlam şu cevabı verdi:

Reklam
Reklam

"Diyelim ki, biz Vederson'a bu yaptırımı uyguladık ve peşinen suçlu ilan ettik. Yarın bir gün Yargıtay bu kararı onamadı. Suçsuzdur dedi. Bu işin vicdan azabıyla hesabını nasıl vereceğiz. İşin içinden çıkamıyorum. Bu gibi durumlara karşı bakış açımızı ve tavrımızı herkes biliyor. Taviz verilmemesi gereken konu ama aksi bir durumda bunun hesabını kimse veremez. Ömür boyu bu işin vicdan azabıyla kavruluruz ve bunun altından kalkamayız. Taraftarlarımızın da bu olayı bu şekilde bilmesi gerekir."

İYİ BİR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ

Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Musa ise yarınki maçı iyi oynayıp kazanacaklarını söyledi. Musa şöyle devam etti:

"Finlandiya'da istediğimiz sonucu alamadık. Şanssız bir gol yiyerek mağlup duruma düştük ve sahadan mağlup ayrıldık. Maça baktığımız zaman pozisyonlarımız vardı. Ama değerlendiremedik. Bursa'da kendi evimizde oynuyoruz. Rakibimiz kapanacaktır. Biz de onları açmak için elimizden geleni yapacağız. Biz gerçekten UEFA Avrupa Ligi'nde Bursaspor'u temsil etmek istiyoruz. İyi bir sonuçla ayrılıp hedefimize yürümek istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: