Sağlam: Farklı kazanabileceğimiz maçı mağlup bitirmek talihsizlik

Ziraat Türkiye Kupasında Sivasspor’a 3-1 yenilen Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 8-10 farkla kazanabilecekleri...

Ziraat Türkiye Kupasında Sivasspor’a 3-1 yenilen Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 8-10 farkla kazanabilecekleri maçı 3-1 mağlup bitirmenin talihsizliğini yaşadıklarını belirtti.
Sağlam maç sonu yaptığı açıklamada, sabah kalktığınızda sonucuna hala inanamadıkları maçlar olduğunu ifade ederek bu maçında hem taraftar hem de kendileri için böyle bir maç olduğunu söyledi.
“8-10 farkla kazanabileceğimiz bir müsabakayı talihsiz bir şekilde 3-1 gibi bir sonuçla bitiriyorsunuz” diyen Sağlam,
“Rakip 3 kere geliyor 3'ü de gol oluyor. Kaçırdıkları gol hatırlamıyorum. 2012 bizim adımıza şanssız başladı. Ankaragücü maçı buna benzer bir müsabaka. Bursaspor karşısında eksik kadroya rağmen uzatmanın son bölümünde yenilen talihsiz gol. 2012'nin bize şanssız geldiğini düşünüyorum. Umut ediyorum bu şans bir yerden döner hem sakatlıklar adına hem kaçırılan goller adına hem de hem sonuçlar adına” şeklinde konuştu.
120 dakika sonra elenmelerinin ayrı bir talihsizlik olduğunu anlatan Sağlam, “Şimdi baktığımda keşke 90 dakikalık mücadele içinde elenseydik diyorum. Hafta sonu önemli bir müsabaka var. Kulübedeki oyuncu sayısı bizim dezavantajımız Erhan Güven küçük bir ağrıdan dolayı dışarı çıktı. Hafta sonuna sakatlardan yetişecek oyuncu da görünmüyor. İnşallah farklı bir sakatlık çıkmaz hafta sonu da bu kadroyla oynama şansımız olur” diye konuştu.
Bir gazetecinin hakemin kararlarını sorması üzerine Sağlam, yanlış karar verdiği ve süre çalınmasına göz yumduğu için hakemi eleştirdi.

Reklam
Reklam

ÇALIMBAY: KARŞILAŞMA ZOR GEÇTİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, kura çekimleri nedeniyle ligin en güçlü iki takımının eşleşmesi nedeniyle Mersin'de yapılan karşılaşmanın çok zor geçtiğini söyledi.
Diğer takımların kendilerine göre daha kolay maçlar yaptığını ifade eden Çalımbay, ''Ama maalesef ki, biz birbirimize eşleştik. Bu maçın zor olacağı belliydi. Gerçekten de zor oldu. Biz de maçın sonuna kadar gayet iyi mücadele ettik. Mersin takımı da ne olursa olsun iyi baskı kurdu'' diye konuştu.
Her iki takımın da çok ciddi pozisyonlar kaçırdığını anlatan Çalımbay şunları kaydetti: ''Çok iyi bir maçtı. Biz bu maçları düşünürken, önümüzdeki lig maçlarını da düşünüyoruz. Gerek kırmızı kart, gerekse sakatlık anlamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Tabi maçların sık sık olması da çok büyük dezavantaj. Göreceksiniz, zaman geçtikçe tüm takımlarda çok büyük sakatlanmalar olacak. Çünkü mesela biz 1 haftadır Sivas'a bile gidemedik. Mecburen çoğu deplasmana otobüslerle gitmek zorunda kalıyoruz. Bu maç trafiği de çok yorucu oluyor. ama bugüne baktığımız zaman çok güzel bir mücadele oldu. Mersin ekibini ne olursa olsun tebrik ediyorum. Ligde yeni bir takım. Mersin ekibinin bu sezon bana göre sade ve sadece ligde kalıcı olması önemli. Bu sene kalıcı olduğu taktirde, önümüzdeki senelerde çok daha iyi olacaktır. Bugün de bana göre çok iyi onayıp, çok iyi mücadele etti. İyi bir galibiyet aldık.”
Maçların sık oynanmasından yakınan Çalımbay, “Bu maçı alıyorsunuz, seviniyorsunuz. Aslında sevinecek zaman bile yok. Çünkü 2 gün sonra yeniden maç yapacağız. O yüzden bu saatten sonra lig maçını düşünmek. Tek amacımız, Ankaragücü maçı. Ankaragücü'nü de kesinlikle küçümsemiyoruz. Çünkü Mersin'i bile yenip gitti. Tüm gayemiz, iyi bir şekilde hazırlanıp, o maçı kazanmak'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz