Sağlam: "Risk alsak 4-0 olabilir"

Deneyimli teknik adam Ertuğrul Sağlam, Çek Cumhuriyeti zaferini Sporx'e yorumladı.

Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Ertuğrul Sağlam, İspanya maçından sonra Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını da Sporx değerlendirdi.

"Beklediğimiz arzu ettiğimiz milli takımı gördük" diyen Sağlam, "Oyuncularımız çok istekli ve arzuluydu. Bu istek ve arzularını da kaliteleriyle birleştirerek bugün Çek Cumhuriyeti karşısında çok iyi bir performans sergilediler. Zaten çalıştınmı, arzu ettinmi, gayret ettin mi Allah'ta yardım ediyor. Bugün 4-0'ı bulabilecek kalitede bir oyun ortaya koyduk. Ve rakibimizi tanınmayacak duruma soktuk. Zaten böyle rirençli oynayan bir takım karşısında durmak çok. Rakibimizin kötü oluşunun nedeni de bu. Biz ilk maçtan sonra da aynı şeyi söyledik bu takım kaliteli bir takım Kendi performansını ortaya koyduğu sürece her takımı yenebilecek güçte. Bizde bu güç var. Bizim beklediğimiz arzu ettiğimiz milli takım buydu. İki kötü sonuç ve kötü futboldan sonra oyuncularımız ayağa kalkmasını bildi. Bu mübarek günlerin hürmetine inşallah yarın ki iki maçın sonucu da istediğimiz gibi olur ve bir üst tura çıkarız diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Sağlam, "Peki bugün kimler size göre iyiydi?" sorusuna ise, Sağlam, "Kötü oyuncumuz yoktu. Her oyuncumuz aynı hırs ve istek içindeydi. Zaten mücadele ettiğiniz zaman sonuç böyle oluyor. Belki risk alsaydık 4-0 olabilirdi ama ilk iki maçta alınan sonuçlar oyuncuları tedirgin etti ve o riske girmediler. Çünkü Allah korusun bir gol yerseniz bütün planlarınız alt üst oluyor ve eleniyorsunuz. Her şeyi doğru yaptık ve güzel bir zafer elde ettik. Ben bu zaferimizin Çarşamba günkü bizi ilgilendiren maçlarla taçlanacağını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.