Sağlam: Türk Antrenörlerinin Misyonu Türk Futboluna Oyuncu Yetiştirmek

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk antrenörlerin misyonunun Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.Eskişehirspor tesislerinde...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk antrenörlerin misyonunun Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eskişehirspor tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlam, genç futbolcuları ciddi bir potansiyel olarak gördüğünü kaydetti. Genç çalıştırıcı, "Tarık mesela geçen sene oynadı. Ama bu sene çok daha farklı bir oyuncu olacağına inanıyorum. Mesela Muhammet Serdar çok iyi bir oyuncu, bizim U 20'deki oyuncumuz. Bakıyorsunuz mesela yine genç oyuncu diye sayabileceğimiz Özgür Çek geçen sene çok fazla süre alamamış ama o geçen seneyi bir tecrübe senesi olarak değerlendirip, ondan faydalanacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türk antrenörlerinin misyonunun Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Sağlam, "Tabi bizim Türk antrenörlerinin farklı bir misyonu da bu zaten. İşte yeni oyuncuları takımın içerisine katıp, onları oynatıp, daha aktif kullanıp, onları Türk futboluna sunmaktır. Bu da farklı bir görevimiz tabi ki." dedi.

Bir anadolu takımının 'şampiyonluğa oynuyorum' demesinin kolay olmadığının altını çizen Sağlam, şunları kaydetti: "Bir Anadolu takımının hele hele bizim şartlarımızdaki bir Anadolu takımının şampiyonluğa oynuyorum demesi çok kolay bir şey değil. Şampiyonluk kelimesini ortaya koyduğunuz zaman onun içini doldurmanız lazım. O yüzden biraz daha gerçekçi olmak lazım. Hayal tacirliği yapmamak lazım. Bunu bence zamana yayıp çok düzgün bir organizasyonla hazırlığını yapmak lazım. Yoksa bunun altını doldurmadan ortaya çıkarsanız sonu felaket olur."

Her zaman mücadele eden, kaybetmeyi hiç bir zaman kabul etmeyen ve maçın başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar kazanma arzusu içinde mücadele veren bir takım istediğini dile getiren Sağlam, "Şöyle bir gerçek de ortada, bizim üzerimizde ligi bitiren bütün takımlar o güçlü kadrolarını ciddi oyuncularla takviye ederken, biz daha bir oyuncu koymadık, işte bir Bienvenu geldi. İnşallah bir kaç gün içerisinde çok ciddi anlamda çalışma içerisinde olduğumuz, bir kaç gün içerisinde o oyuncuyu takımımıza katılmasını herkes gibi ben de bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: