Sağlam’dan Genç Futbolculara Nasihat

Bursaspor'un eski futbolcularından Mustafa Gönden tarafından kurulan ‘Mustafa Gönden Professional Football Academy’ Bursaspor’a 3, Renault...

Bursaspor'un eski futbolcularından Mustafa Gönden tarafından kurulan ‘Mustafa Gönden Professional Football Academy’ Bursaspor’a 3, Renault alt yapısına 1 futbolcu kazandırırken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam yıldız adaylarına nasihatte bulundu.

Sandalcı Spor Tesisleri’nde düzenlenen törende yıldız adaylarından Burak Kara (12), Ozan Koç (11) ve Yağız Efe Zeyrek (10), bedelsiz olarak Bursaspor'a katılırken, Muhammed Kaddafi Çelebi (16) ise Oyak Renault için ter dökecek. Hiç bir bedel almadan Bursaspor'a sporcu verdikleri için mutlu olduklarını belirten Fotball Academy'nin sahibi Mustafa Gönden, "4 buçuk senenin sonunda yaptığımız işin doğruluğunu aldığımız sonuçlardan anladık. Şimdi Burada olmamızın manası benim için bir gururdur. Ben de önce Oyak Renault'da sonra 7 sene Bursaspor forması giydim. Yetiştirdiğimiz çocuklardan 3 tanesini bu gün Bursaspor'a, 1 tanesini de Oyak Renault'a gönderdik. Çalışmaların bundan sonra bu şekilde artarak sürdürecekler. Sporculara güveniyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

“MUSTAFA FUTBOLU BIRAKTIKTAN SONRA GÜZEL İŞLER YAPIYOR”

Mustafa Gönden’e teşekkür eden Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bursa futbolu ve Türk futbolu adına güzel bir çalışma yapılmış. Biz de Mustafa kardeşimize her fırsatta yanında olduğumuz hissettirmeye çalıştık. Futbolu bırakıp da güzel ve örnek işlerden birini yapan ve çalışan ender insanlardan kendisi. Futbolu bıraktıktan sonra tamamen kopup sağda, solda birilerini eleştirmeyi seçmemiş birileriz gibi. Türk futbolunu geliştirmek içine girmiş. Bu işi kendisine destek verenlerle sürdürmeye çalışıyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bugün de kendi yetişmiş olduğu Oyak Renault ve Bursaspor'da da oyuncu vermiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu güzel bir olay" diye konuştu.

Bu çalışmalarında Mustafa Gönden'e kendisinin de destek vereceğini söyleyen genç çalıştırıcı, "Bursa'daki Bursaspor başta olmak üzere profesyonel kulüplere destek vereceğiz. Onun yetiştirdiği oyuncular inşallah bize de diğer kulüplere de gelecektir. Bu çalışmaların meyvesini hep beraber toplayacağız. Kendisi birçok insana örnek olacak güzel bir çalışma içinde" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“FUTBOLUN YANINDA AHLAKİ SPORCU OLACAKSINIZ”

Genç futbolculara nasihatlerde de bulunan Sağlam, “Mustafa sizi bir yerlere getirdi. Altyapı hocamız da sizde bir şeyler gördük ki sizi kabul etti. Artık top sizde, bir taraftan top oynarken bir taraftan da derslerinizi aksatmayacaksınız. Futbolun yanında ahlaklı birer sporcu olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Oyak Renault Başkanı Süha Erbilgin ise, "Mustafa bizde de oyandı. Mustafa'nın gelişmesi bizi sevindiriyor. Bu başlattığı proje ile Bursa'da iki önemli kulübe oyuncu vermek azımsanmayacak bir iştir. Kendisini tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların sonunda minik sporcuların başarı belgeleri verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: