‘Sağlıcakla Kal’ Projesi Protokolü Imzalandı

Karaman’da 2 bin öğrencinin görev alacağı ‘Sağlıcakla Kal’ projesi hayata geçiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce...

Karaman’da 2 bin öğrencinin görev alacağı ‘Sağlıcakla Kal’ projesi hayata geçiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında 3 ay devam edecek olan proje protokolü imzalandı.

Karaman Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan törende; Karaman Valiliği bünyesinde hayata geçirilecek proje ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projede 2 bin 68 öğrencinin görev alacağını, huzurevi ile sevgi ve çocuk evinde kalanlarla değişik etkinlikler aracılığı ile birlikte olunacağını söyledi. Sultanoğlu, projeyle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesini amaçladıklarını belirterek, “Huzur evinde yapılacak konser, dinleti, kitap ve gazete okuma etkinlikleri ile yaşlıların yaşam kalitelerine katma değer katacağı düşünülmektedir. Sevgi ve çocuk evlerinde kalan öğrencilere akademik ve psikolojik destek verilerek, bir an önce toplumla kaynaşmaları için katkı sağlanacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sultanoğlu, Karaman Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Bifa Lisesi, TOKİ Andolu Lisesi ve Karaman Anadolu Lisesi öğrencilerinin proje kapsamında görev alacağını dile getirerek, “Sadece sayısal verilerle başarısını ölçerek mezun ettiğimiz öğrenciler, yarın temel değerlerden yoksun meslek sahibi olduğunda sayılar hiçbir değer ifade etmiyor. Temel insani değerlerden yoksun yetişen bu öğrenciler, bir meslek sahibi olduğunda dünyayı sayısal değerlerle algılıyor. Ailesine, çevresine, ülke ve insanlığın sorunlarına duyarsız bencil ve mutsuz bireylere dönüşüyor. Projemizle, hastanede yer bulma konusunda zorluk çeken hastalara destek olunacak, hastalar daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alma imkânlarına kavuşacaklardır. Hastaların hizmete daha kolay ulaşmaları ve daha kısa sürede tedavi görmeleri sağlanacaktır. Uzun süreli yatan hastalardan ihtiyaç duyanlara gazete ve kitap okunacak, uzun süreli yatan hastalara konser, dinleti gibi etkinliklerle, moral motivasyon desteği sunulacak ve iyileşmelerine destek olunacaktır.“ dedi.

Reklam
Reklam

Karaman Valisi Murat Koca da yaptığı konuşmada güzel hizmetlere vesile olacağını düşündükleri toplumsal bir projenin protokolünü imzaladıklarını belirterek, “Farklı alanlarda hizmet veren dört kurumumuz ilimiz, ülkemiz ve insanlık için faydalı işler yapmak üzere bir araya geldiler. Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlar arası işbirliği ve dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek birikimlerini, emeklerini insanlığın hayrına sarf edecekler. Üstelik bu kurumlar rutin yapmaları gereken işlerin yanında fazladan mesai harcayarak yeni işler ve faaliyetlere de talip oluyorlar. Bu kurumlar, öğrencilerimizi hastalarla, yaşlılarla, ihtiyaç sahipleriyle buluşturacaklar. Onların müşküllerini giderecekler. Öğrencilerimiz, tertemiz elleriyle onların kalplerine dokunacaklar. Sorumlu bir birey olmanın şuuruna erecekler. Bir başkasına yardım etmenin hazzını duyacaklar. İnsanlık sınavının beş şıklı bir testten daha fazla seçenek taşıdığını öğrenecekler. Bir yarım gülümsemeye vesile olmanın bütün soruları doğru cevaplamaktan daha doğru olduğunu öğrenecekler. Bir 'sağolasın evladım' sözünün en uzun paragraf sorusundan daha çok anlam taşıdığınıgörecekler. Gençlerimiz, yönlendirme ve yardım faaliyetleriyle, akran çalışmalarıyla, şiirleriyle, tiyatrolarıyla, şarkılarıyla insanlık kubbesinde hoş bir sadâ bırakacaklar. Bu vesileyle gönüllü toplum hizmeti yürütmek için bir araya gelen kurum amirlerimizi, çalışanlarını, bu projede emeği geçen herkesi ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: