Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Tokat'ta

 Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, organ bağışına ilişkin,  "Biz canlıdan canlıya nakilde dünya birincisiyiz. İnsanlara canımızı veriyoruz ama cenazemizi vermiyoruz" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, organ bağışına ilişkin, "Biz canlıdan canlıya nakilde dünya birincisiyiz. İnsanlara canımızı veriyoruz ama cenazemizi vermiyoruz" dedi. Kafkas, Tokat'ta bir otelde düzenlenen İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, sunum yaptı. Organ bağışı konusuna gelindiği sırada, Agah Kafkas, Yazı'ya "Organ bağışçısı, organ bağışladığı zaman sizin iş hemen bitmiş oluyor mu?" diye sordu. Yazı, kayıtları aldıktan sonra işlemlere başladıklarını söyledi. Bunun ardından Kafkas, organ bağışının Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Biz canlıdan canlıya nakilde dünya birincisiyiz. İnsanlara canımızı veriyoruz ama cenazemizi vermiyoruz. Organ bağışı aldığımız insanlarda şuna dikkat etmeliyiz. Ailesini eğitmediğimiz, vasiyetini almadığımız bir organ bağışının bizde çok karşılığı olmadığını yaşadığımız tecrübelerimiz gösterdi. Yani aile, şahsın organ bağışı yaptığını bilmiyorsa, onlara vasiyet edilmemişse bağışı kabul etmiyor" diye konuştu. Organ bağışı konusunda dikkat edilmesi gerekenlere değinen Kafkas, "Müesseseler, müdürlükler, işletmeler bize bütün personelinin organ bağışını yapmak isterlerse ve biz onların eğitimlerini tamamlarsak onlara 'bu işletme sosyal sorumluluğunu yerine getirmiştir, başarılı bir organ nakli yapmıştır, kendilerine teşekkür ederiz' plaketi vermeliyiz. Yani biraz da sosyal sorumluluğu geliştirmeliyiz" dedi. Organ Bağışı Haftası'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak bir kampanya düzenlediklerini aktaran Kafkas, Diyanet İşleri Başkanlığının organ bağışı yapmanın günah olmadığını açıkladığını anımsattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: