Sağlık Bakanı Akdağ, Şifa Hastanesi'ni ziyaret etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şifa Hastaneler Grubu'na bağı Erzurum Özel Şifa Hastanesi'ni ziyaret etti.Bayram tatilini...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şifa Hastaneler Grubu'na bağı Erzurum Özel Şifa Hastanesi'ni ziyaret etti.

Bayram tatilini memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'da geçirmek üzere gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Özel Şifa Hastanesi'ne ziyarette bulundu. Bakan Akdağ, hastanede yatan hastaları ziyaret ederek, gönüllerini aldı. 2005 yılında açılışını gerçekleştirdiği hastaneye Bakan Akdağ 6 yıl sonra ilk kez ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akdağ, hastane kapısında Başhekim Op. Dr. Sebahattin Dalga, Hastane Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esalettin Gül, hastane yönetici ve doktorları tarafından çiçekle karşılandı.

Reklam
Reklam

Hastanenin geniş iç mekanı, aydınlık ve yeşil görünümüyle hasta ve hasta yakınlarının psikolojisini rahatlattığını dile getiren Bakan Akdağ, "Çok temiz ve nezih bir ortam. Hiç hastane havası yok. A Kalite bir hastane" diye konuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane personeliyle bayramlaştıktan sonra yatan hastaları da ziyaret etti. Hasta ve yakınlarıyla sohbet eden Bakan Akdağ, "Geçmiş olsun. Dualarınızı bekliyoruz. Allah'tan hayırlı şifalar diliyorum." dedi.

Daha sonra Başhekim Op. Dr. Sebahattin Dalga'nın makamına geçen Bakan Akdağ burada yabancı doktor ve hemşirelerin Türkiye'de görev yapmaları konusuna değindi. Bakan Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire açığı bulunduğunu, bunun ise yabancı doktor yasasının uygulamaya geçilmesiyle sona ereceğini kaydetti. Sağlık Bakanı, Tam Gün Yasası'nın ise vatandaşın yüksek menfaatine olduğunu sözlerine ekledi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmelerde ise Başhekim Dalga, özel hastanelerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Başhekim Dalga, mevcut hükümet döneminde sağlık alanında atılan olumlu adımların mevcut sorunları minimize ettiğine işaret ederek, "Sağlık hizmetlerinde önemli mesafe kat edildi. Eskiden sektörde sıkıntı çoktu, katkılarınızla sorunlar minimize edildi. Ama problemsiz, sıkıntısız hizmet ederek ülkemize ve bölgemize kaliteli destek sunmayı, sorunların çözümüne katkı sağlamayı istiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz