Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ümit ederim ki, geçtiğimiz 10 yıllık başarıların üzerine çok daha güçlü başarılar koyarak bu ülkeyi ve

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ümit ederim ki, geçtiğimiz 10 yıllık başarıların üzerine çok daha güçlü başarılar koyarak bu ülkeyi ve bu milleti,

Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği o muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımayı birlikte başarırız" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Müezzinoğlu, Cenevre'de düzenlenen 66. Dünya Sağlık Asamblesi'nde birçok ülkenin sağlık bakanıyla ikili görüşmeler yaptığını söyledi.

Müezzinoğlu, görüşmelerin Türkiye'nin ne kadar farklı bir noktaya geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, 22 ülkenin sağlık bakanıyla yapılan görüşmelerin karşı tarafın talebiyle gerçekleştiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin sağlık alanında büyük yol katettiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü Başkanının, hatta Dünya Bankası Başkanının da oraya gelerek Türkiye ile ilgili söylediği cümlelerden, gerçekten önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin çok daha farklı, çok daha dinamik bir yolculuğu olduğunu orada insan çok daha iyi fark ediyor. Ümit ederim ki önümüzdeki 10 yılda, geçtiğimiz 10 yıllık başarıların üzerine çok daha güçlü başarılar koyarak inşallah bu ülkeyi ve bu milleti, Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği o muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımayı birlikte başarırız. Bu anlamda ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir, birbirimizi daha çok sevmektir" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz, Bakan Müezzinoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

-Müezzinoğlu, İstanbul'un fethinin 560. yılı etkinliklerine katıldı-

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ziyaretin ardından Eski Cami'de cuma namazı kıldı ve burada İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla okunan hutbeyi dinledi.

Reklam
Reklam

Müezzinoğlu, daha sonra Atatürk Anıtı'nda düzenlenen "Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453" kutlama programına katıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer'in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sağanak nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ve "Fetih Yürüyüşü" ertelendi.

Bakan Müezzinoğlu, Üniversite Hastaneler Birliği'nin toplantısına katılmak üzere Trakya Üniversitesi'ne hareket etti.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: