Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, bakanlık olarak tavırlarının "son derece net" olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, bakanlık olarak tavırlarının "son derece net" olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, Tosya Belediyesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemsedikleri en önemli konu başlığının "sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıda" olduğunu söyledi. "En sağlıklı gıda ve ilacın anne sütü" olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Dolayısıyla, annelere, kamuoyuna, vatandaşımız, ne olur anne sütünü merkeze alalım. Çünkü orada, bir taraftan çocuğun sağlıklı beslenmesiyle ilgili tabii olanlar var. Bir taraftan çocuğun enjeksiyonlara, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmasıyla ilgili ilaç rolü üstlenen destekler de anne sütünde var. Tabi, mamaları mecbur olduğumuz zaman kullanacağız. İhtiyaç olduğu zaman destek olarak kullanacağız. Ama, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, Sağlık Bakanlığı olarak tavrımız son derece nettir. Bu anlamda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün o tetkikleri, takipleri onlar yapıyor." Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "MERS virüsüyle ilgili Suudi Arabistan'dan sonra, İran'da da olaylar oldu. Acaba Türkiye'de bununla ilgili herhangi bir tedbir var mı?" sorusu üzerine, bununla ilgili tedbirlerin gündemlerine son bir aydır yoğun şekilde girdiğini dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, "Bir de ilgili umre turları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığımız aracılığıyla bütün ilgili kuruluşlara söylediğimiz iki temel cümle var. Bunlardan birincisi, bulaşıcılığın veya kaynağın en önemli ayağı, deve ve deve sütü. Diyoruz ki, deve çiftliklerine umreci adaylarımızı götürmeyin. Bir de çiğ deve sütü ikram edilirse de içmeyin. İkincisi de el ve ağız hijyenine dikkat edin" değerlendirmesinde bulundu. Müezzinoğlu, bunların dışında herhangi bir olağanüstü tedbir alınmasına ihtiyaç olmadığını da sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda, Müezzinoğlu'na Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından yöresel ürünlerden oluşan hediye sandığı, belediye başkanı Kazım Şahin tarafından ise plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: