Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Atatürk’ü Kullananlara Fırsat Vermeyin

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk'ü kullananlara ve ondan geçinenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.Çeşitli programlara katılmak...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk'ü kullananlara ve ondan geçinenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere seçim bölgesi Edirne'ye gelen Müezzinoğlu, partisinin Edirne Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi koplantısına katıldı.

Burada partililere seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Kadınsız medeniyet, kadınsız bir yolculuk olmaz. Ben bugün Mehmet Müezzinoğlu olduysam, bir eş olduysam, eşim sayesinde saygın bir eş oldum. Bugün bu ülkede bu milletin bir temsilcisi olduysam aileye, bu milletin değerlerine, medeniyet anlayışına, inançlarına, kültürüne öz değerlerim gibi sarıldığım için bu noktalarda olmuşum." dedi.

Reklam
Reklam

Bugün zaman zaman tarif edilen bir medeniyet anlayışı ile kadının şekillendirilemeyeceğini ifade eden Müezzinoğlu, kadın bir vitrin ve reklam aracı olmadığını vurguladı.

"Kadın anadır, sevgilidir, eştir, ailenin tuğlası, çimentosudur." diyen Mehmet Müezzinoğlu, son yüzyılda kadınsız bir yaşamın, huzurun ve medeniyetin millete yutturulmak istendiğinin altını çizdi.

Müezzinoğlu, "Aileyi dejenere etmek isteyenlere, sokakta kadını farklı bir boyuta taşımak isteyenlere asla müsaade etmemeliyiz. Kadın ailede nasıl bir çimento ise sosyal yaşamda da öyle bir çimento, sosyal yaşamın ana unsuru olmaya devam edecektir. Biz AK Parti olarak bunu başarmanın ve bunun öncülüğünü yapmanın derdini taşıyoruz." diye konuştu.

"KADINI, ATATÜRK'Ü, CUMHURİYETİ KULLANANLAR BUNU KENDİ ÇIKARLARI İÇİN YAPIYOR"

Bugün kadını, Atatürk'ü, cumhuriyeti kullananlara bakıldığında bunun kendi nefisleri, makamları ve çıkarları için yapıldığının görüldüğünü vurgulayan Sağlık Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz sizlerle birlikte bir medeniyetin yolculuğunu, sokağa da sahip çıkarak, yönetimlere sahip çıkarak, geleceğe de sahip çıkarak bu yolculuğu yapacağız. Sizden istirhamım Atatürk'ü kullanan ve ondan geçinenlere fırsat vermeyin. Bu milleti kucaklayan ve bu milletin değerlerinden onur duyan, bu değerlerle dünya milletlerine zenginlik sunacak değerleri olan bir milletiz. Dünyada birilerine benzeyerek bir yere gelemeyiz. Kendimize ve bu millete benzeyerek bu milletin özüyle bu milletin değerleriyle Edirne'de bu işin yolculuğunu hep birlikte yapacağız."

Reklam
Reklam

Bakan olduktan sonra Başbakanla yaptığı ilk yurt dışı seyahatinin Macaristan ayağında yaşadıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Macaristan Başbakanı dünya basına açık bir toplantıda dedi ki; 'dünya krizini Avrupa Birliği de yönetemedi, Amerika da yönetemedi. Dünya krizini yöneten dünya liderini saygıyla selamlıyorum.' Bugün öyle bir Başbakan'a sahibiz ki, bir başka ülke başbakanı milyarlar versen bu cümleyi söylemez. Başbakanımız dedi ki; 'ben, bu millete güveniyorum. Bu milletin değerlerine inanıyorum. Bu milletin tarihi geçmişinden bana miras olarak gelenlere sahip çıkarak bu milletin zenginliğini bu millete aktararak bu ülkeyi hak ettiği yere, bu milleti de layık olduğu saygın yere taşıyacağım.' Allah'a şükürler olsun ki, 10 yıl içerisinde bunların hepsinin fazlasını yaptık. Ve ülkemizi de milletimizi de dünyada saygın bir yere getirdik." diye konuştu.

Bakanlık olarak önümüzdeki 25 yılın planlarını yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, perşembe günü akşamı çıkan kanun kapsamında kamu-özel işbirliği ile şehir hastaneleri, hastane kompleksleri yapacaklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Müezzinoğlu, "Yaklaşık 37 tane büyük hastane yapacağız. Hastane şehirleri yapıyoruz. Burada istiyoruz ki, Amerika'daki Huston örneği değil, İstanbul'da, Ankara'da, Erzincan'da, Diyarbakır'da, Manisa'da, Tekirdağ ve Edirne'deki örnekleri bizim evlatlarımız görsün, bizim insanlarımız yaşasın. Dolayısıyla yıl sonuna kadar yapacağımız ihalelerde 20 milyar TL'lik ihalelerin altına imza atacağız. 3–3,5 yıl sonra bunlar bu milletin hizmetine girecek. Büyük ve tıbbi teknolojik alt yapısı donanımı sağlıklı olan ve bu milleti daha saygın ve onurlu daha güven duyacağı hastane ortamlarına kavuşturacağız. Düşünebiliyor musunuz 25 yıl kira ödeyecek formatlara imza atıyoruz. Hangi yatırımcı 25 yıl sonrasına kadar 3,5 yıl hiç para almayacak bize hastaneyi yapacak. Bu süre sonra bizden kira almaya başlayacak. Türkiye 25 yıl sonrasını hesaplayabiliyor. Niye? AK Parti var onun için, millet için milletle beraber siyaset yapan bir parti var. Dolayısıyla diğer siyasi partilerin işi zor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: