Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Reyhanlı'daki hain saldırıda 15 dakika içinde 18 ambulansımız olay yerine gelerek yaralılara müdahale etti" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Reyhanlı'daki hain saldırıda 15 dakika içinde 18 ambulansımız olay yerine gelerek yaralılara müdahale etti" dedi.

Keşan'daki bir otelde iş adamları ve sanayicilerle bir araya gelen Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında iyi bir noktada olduğunu fakat daha iyi olmak için çalıştıklarını söyledi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıda sağlık ekiplerinin en kısa sürede olay yerine ulaştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Reyhanlı'daki hain saldırıda 15 dakika içinde 18 ambulansımız olay yerine gelerek yaralılara müdahale etti. Ambulans uçağımız ayağı kopan bir hastayı 5 saat sonra İstanbul'da Kartal Koşuyolu Hastanesi'nin bir ameliyathanesine yetiştirildi. Ben sağlık bakanı olarak o gün orada olsaydım ancak 5 saat sonra İstanbul'a gelebilirim en acil bir şekilde. Bir bakan, bir başbakan en kısa zamanda nasıl ulaşması gereken yere ulaşıyorsa, hastamız da o kadar kısa zamanda gitmesi gereken yere ulaştı. Bunlarda sorunumuz var mı, hastanelerdeki fiziki mekanlarla ilgili sorun yok. Ama daha iyisini yapmalıyız. Kendi ilaçlarımızı üretmeliyiz."

Reklam
Reklam

Türkiye'nin ilaca her yıl yaklaşık 17 milyar ödediğini belirten Müezzinoğlu, ilaç ve tıbbi teknoloji üretiminde Türkiye'nin neredeyse yok sayıldığını belirtti.

"Türkiye, kanser ilaçlarını da üretebilmeli" diyen Müezzinoğlu, "Türkiye, önümüzdeki dönemde Büyük Önder Atatürk'ün dediği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa gidecekse, kanser ilacını da üretebilmeli, kan ürünlerini de üretebilmelidir. Radyolojik anlamda teknoloji üretiminde de marka olabilecek alanlara girebilmelidir. Önümüzdeki 10 yılda büyük anlamda stratejilerimiz, tükettiklerimizi üretmektedir. Yoksa sağlıkta herkes ilaca çok kolay ulaşıyor. Peki bu tüketimdeki para kimin parası, milletimizin parası. Kim üretirse üretsin, nasıl olsa imkanlarımız var diyen bir anlayışla muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir yolculuğa gidemeyiz. Dolayısıyla tıp, ilaç, tıbbi teknoloji alanında 'ben varım' denmeli, stratejik alanlarda üretim yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

-"Yüzen gemi hastanesi ihalesine çıkıyoruz"-

Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlar kapsamında çok yakında Türkiye'nin yüzen gemi hastanesine de sahip olacağını belirtti.

Reklam
Reklam

"Yüzen gemi hastane projesinin ihalesine çıkıyoruz" diyen Müezzinoğlu, "Dünyanın ilk sıfırdan gemi hastanesine sahip olma bu millete nasip olacak. Artık gökyüzünde ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız ve denizde de artık gemilerimiz bu anlamda var ve burada sorunumuz yok" dedi.

-"10 günde 486 ambulans dağıttık"-

Türkiye'de 2002'de toplam 440 ambulans olduğunu, bakanlığa geldiğinde ilk 10 günde 486 ambulans dağıttıklarını anlatan Müezzinoğlu, vatandaşlara sağlık alanında en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirtti.

Bu yapılan ihaleyle sağlık hizmetlerinde kullanılacak ambulans sayısının daha da artacağını ifade eden Müezzinoğlu "Şimdi ihaleye çıktığımız sayı 750. Yani bu yıl 750 artı 486 ambulansı yalnız 2013 yılı içerisinde ülke insanımızın sağlık hizmetine sunacağız" dedi.

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Keşan Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile diş ünitesinin açılışını yapan Müezzinoğlu, yönetici Nurettin Alpaslan'dan hastane hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Esetçe beldesi ve Aliçopehlivan köyünü de ziyaret eden Müezzinoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra yol yapım çalışmaları kapsamında yola taş döşeyen işçilerin yanına giderek, taşlardan bazılarını yola yerleştirdi.

Kocahıdır beldesine de uğrayan Müezzinoğlu, vatandaşlarla sohbet edip, burada yapılan yağmur duasına katıldı. Vatandaşlarla namaz kılan Müezzinoğlu, kendisine ikram edilen pilavdan yedi.

Muhabir: Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: