Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’dan, Engelli Murat Can Çiçek’e Destek

Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan ziyaretinin ardından 00.30 sıralarında, Edirne’nin Keşan...

Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan ziyaretinin ardından 00.30 sıralarında, Edirne’nin Keşan ilçesine geldi.

Şapçı Prestij Otel’de geceyi geçiren Müezzinoğlu’nu burada Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile partililer karşıladı.

6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Otel lobisinde çay içen Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, burada Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’dan 23 Mart Cumartesi günü Keşan’da meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili bilgiler aldı. Müezzinoğlu, kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, yaralıların sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

ENGELLİ MURAT CAN ÇİÇEK’E DESTEK OLACAK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, otel lobisinde oturduğu sırada yanına gelen Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi bedensel engelli Murat Can Çiçek, annesi Nilgün Çiçek ve öğretmenleri ile görüştü.

Anne Nilgün Çiçek, oğlunun çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve okul birincisi olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdiğini, ancak zaman problemi nedeniyle istediği başarıyı elde edemediğini ifade etti.

Murat Can Çiçek'in dershane öğretmeni Sevtap Engin ise kendisinin derslerinde olağanüstü başarılı olduğunu, ancak ellerini kullanmaması ve konuşamaması nedeniyle, sınavda diğer öğrencilerle aynı sürede yeterli başarıyı gösteremediğini söyledi.

Sevtap Engin, daha önce ÖSYM’ye Murat Can Çiçek’in özürlü raporunu sunduklarını, ancak kendilerine gelen cevap doğrultusunda, Çiçek’in özürlülük raporunda yeterli derecede özürlü gözükmemesi nedenyle ek süre tanınamayacağı cevabı aldıklarını vurguladı. Engin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan LYS’nda (Lisans Yerleştirme Sınavı) ellerini kullanamayan ve konuşamayan bedensel engelli Murat Can Çiçek’in engellilik raporunnun değiştirilmesi ve ek süre tanınması isteğinde bulundu.

Reklam
Reklam

DANIŞMANLARINA TALİMAT VERDİ

Bunun üzerine konuşan Mehmet Müezzinoğlu’da Çiçek’i okuldaki başarılarından dolayı kutlarken, Murat Can Çiçek’in LYS Sınavında yeterli sürede sınav olabilmesi amacıyla ÖSYM ile görüşülmesi ve kendisine yeni bir sağlık raporu alınması amacıyla danışmanlarına talimat verdi. Müezzinoğlu, burada bir süre daha sohbet ettikten sonra eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte, oteldeki odasına geçti.

KAZA KURBANLARININ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNE GİDECEK

Müezzinoğlu’nun sabah erken saatlerinde 23 Mart Cumartesi günü Keşan’da meydana gelen trafik kazaısnda hayatını kaybeden 6 kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. Müezzinoğlu’nun 08.00 sıralarında Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yeşilköy’e hareket edeceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: