Sağlık Bakanlığı: "Faturalar gerçek dışı"

Sağlık Bakanlığı,Bursa'da organ bağışı yapılan aileye fatura çıkarıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı

Sağlık Bakanlığı,Bursa'da organ bağışı yapılan aileye fatura çıkarıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu açıklayarak, bu tür iddiaların organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığa zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "22.12.2008 tarihinde Şevket Yılmaz Hastanesine trafik kazası sonucu getirilen Alper Kayık'a gerekli acil ve yoğun bakım müdahalesinin yapılmış, ardından beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edilmiş ve ailenin onayı ile Ahmet Kayık'a ait organlar alınarak uygun alıcılara nakil için ilgili hastanelere gönderilmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

Haberde iddia edildiği gibi hastanın tedavi giderleri ile ilgili olarak aileye herhangi bir fatura tahakkuk ettirilmediğini belirten Bakanlık, iddiaların "gerçek dışı" olduğu konusunda dün basına açıklama yapıldığını bildirdi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklaması dikkate alınmadan yapılan bu haberin, organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığı geliştirme çabalarına zarar verebileceği vurgulanırken, medyanın organ bağışı konusunda gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğinin altı çizildi. (ANKA)

(MEH/ZHR)