Sağlık Bakanlığı hastaneleri kurban yoğunluğuna karşı uyardı

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda acil servislerde oluşabilecek yoğunluk için gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi. Sağlık...

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda acil servislerde oluşabilecek yoğunluk için gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla yayımlanan genelgede, Kurban Bayramı tatilinde acil servislere müracaatlarda önemli artış olabileceği ve dolayısı ile iş yükünün artabileceği uyarısı yapıldı. Bu nedenle acil servislerin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve takviye edilmesi gerektiğini belirtildi.
Genelgede, kamu ve özel sektöre ait tüm yataklı sağlık tesislerinde acil servislere başvuracak vakalara zamanında gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin yapılabilmesi, kalite ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla belli hususlara dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Genelgeye göre, acil servis üniteleri ve diğer kliniklerde insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve ambulans hizmetleri yönünden 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyacı karşılayacak şekilde gerekli önlemler alınacak.
Bünyesinde radyoterapi merkezi bulunan kamu ve özel sektöre ait sağlık tesislerinde verilen radyoterapi hizmetlerinin bayram tatili günlerinde de hizmete devamı sağlanacak.
Önceden planlanmış ev ziyaretleri kapsamında hastaların devam etmekte olan ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri işlemlerine ilişkin tedavilerinin bayram tatili süresince de aksatılmaması için müdürlüklerce yapılacak nöbet düzenlemeleri kapsamında evde sağlık hizmetlerinin devamı sağlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz