Sağlık Bakanlığı “normal Doğum Israrı Hastayı Öldürdü” İddiasıyla İlgili Soruşturma Başlattı

Sağlık Bakanlığı, bazı basın organlarında “Normal Doğum Israrı Hastayı Öldürdü” başlığıyla yer alan olayla ilgili...

Sağlık Bakanlığı, bazı basın organlarında “Normal Doğum Israrı Hastayı Öldürdü” başlığıyla yer alan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Normal Doğum Israrı Hastayı Öldürdü” haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden anne Şükran Tuğ’un daha önce iki normal doğum yaptığını, muayene ve tetkiklerinin de normal olması nedeniyle doğum masasına alındığını belirttiğini hatırlattı. Açıklamada, doğum esnasında gelişen ani komplikasyon nedeniyle bebek kalp atım seslerinin bozulduğunun ve annenin acil sezaryene alındığının ancak doğumdan bir gün sonra annenin genel durumunun kötüleşerek hayatını kaybettiğinin ifade edildiğine işaret edildi. Sağlık Bakanlığı'nın anne ölümlerini hassasiyetle takip ettiğini kaydedilen açıklamada, “Bakanlığımız konuyla ilgili olarak soruşturma başlatmıştır. Ancak başlatılan soruşturmanın sonucu beklenmeden, hasta yakınlarının tek taraflı beyanlarından yola çıkılarak konunun ‘sezaryen- normal doğum’ tartışmasına dönüştürülerek hekimleri yargılayıcı şekilde verilmesi habercilik etiğiyle bağdaşmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: