Sağlık Bakanlığı: Türkiye'de domuz gribi görülmedi

ANKARA (ANKA) - Sağlık Bakanlığı, domuz gribi nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından 15 ülkede doğrulanmış 615 vaka ve 16 ölüm olduğunu bildirerek, "Son olarak Fransa ve Güney Kore'de de vaka varlığı doğrulanmıştır. Türkiye de ise vaka görülmemiştir" açıklamasında bulundu.

Dünyada son günlerde ortaya çıkan domuz gribi ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de domuz gribi vakası görülmediğini bildirdi. Bakanlık domuz gribine yönelik olarak alınması gereken tedbirleri açıklarken, kişisel korunma önlemlerine özen gösterilmesi, solunum yolu ile bulaşan hastalıklarda kişiden kişiye bulaşmayı azaltmaya yönelik bazı hususlara uyulması gerektiğin bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Su ve sabun ile sık sık el yıkama en önemli solunum korunma önlemlerinden birisidir. Grip benzeri hastalık belirtisi olanlar öksürük aksırık esnasında ağız ve burunlarını tek kullanımlık mendil ile kapatmalıdır. Sağlam kişileri korumak için, grip benzeri hastalık belirtisi olanlar kalabalık ortamlarda bulunmamalı, mümkünse evden dışarı çıkmayarak istirahat etmelidirler" önerilerinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

Ayrıca açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 15 ülkede doğrulanmış 615 vaka ve 16 ölüm mevcuttur. Son olarak Fransa ve Güney Kore'de de vaka varlığı doğrulanmıştır. Türkiye de ise vaka görülmemiştir" denildi. (ANKA)