Sağlık Bakanlığı: Türkiye'de Grip Virüsünden 42 Kişi Hayatını Kaybetti

ANKARA, ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN GRİP VAKALARI İLE İLGİLİ SON DURUM Sağlık Bakanlığı Türkiye'de görülen grip vakalarına ilişkin şu bilgileri kamuoyu ile

ANKARA, ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN GRİP VAKALARI İLE İLGİLİ SON DURUM
Sağlık Bakanlığı Türkiye'de görülen grip vakalarına ilişkin şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:
"Grip virüsleri arasında İnfluenza A Avrupa'da yüksek olan grip hareketliliği halen devam etmektedir. 34 ülkede çalışılan 2 bin 535 numunenin yüzde 49'unda grip virüsü tespit edilmiştir.
Kuzey Amerika'da grip hareketliliği 2014 yılının sonunda ulaştığı en yüksek düzeyden sonra halen yüksek düzeyde devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise grip vakaları 2014 yılı Aralık ayında ulaştığı yüzde 30,4'lük düzeyinden yüzde 12,1 düzeyine gerilemiştir.
Dünya'da olduğu gibi ülkemizde son hafta itibariyle grip aktivitesi pik düzeyini tamamlamıştır, ancak halen yüksek düzeydedir.
12. hafta itibarı ile üç laboratuvarımıza 5 bin 240 klinik şüpheli örnek gelmiştir. 5240 örneğin 549'unda 16-22 Mart itibari ile çalışılan 921 numuneden 312'sinde Gelen verilerin değerlendirilmesi yapıldığında 2015 yılının 10. Haftasında yüzde 45,2 olan grip vakalarının 11. Haftada yüzde 41,2 gerilediği tespit edilmiştir.
Bu grip sezonunda ülkemizde kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca doğrulanmış 42 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden kişilerden 12'si Hayatını kaybeden kişilerin 33'ünde İnfluenza A Bakanlığımız ayrıca grip ile ilgili olarak ülke genelinde tüm sağlık kuruluşlarında viral pnömoni (zatürre) nedeniyle yatan hasta sayılarını günlük olarak izlemektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: